Categorie:

Ook Emmen wil Transition Town worden

EMMEN – Marc Siepman is vooralsnog de enige initiatiefnemer in de provincie Drenthe. Hij zoekt medestanders om in zijn woonplaats Emmen een TT-initiatief te starten. Er komen twee bijeenkomsten.

Huiskamerbijeenkomst op 8 september
De eerste bijeenkomst, op dinsdag 8 september, is een huiskamerbijeenkomst, waarin het concept en de mogelijkheden van Transition Towns worden uitgelegd. Er wordt ook een film bekeken. Met de aanwezigen wordt verder gepraat over het idee om een stuurgroep te vormen, die verdere plannen en activiteiten gaat ontwikkelen. De bijeenkomst begint om 20:00 uur op het adres Appelvink 39 in Emmen. Vooraf aanmelden is wel zo prettig: 0591-546920, e-mail: marc ( @ ) transitiontownemmen.nl

Lezing in de bibliotheek op 17 november
Op 17 november volgt een openbare activiteit. ‘s Avonds om 20:00 uur zal Peter Wierenga, actief binnen Transition Town Groningen, in de Bibliotheek Emmen-centrum (Noorderplein 101) een lezing geven over Transition Towns Nederland: hoe kunnen lokale gemeenschappen zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk te maken?
Voor deze lezing wordt een bescheiden entree geheven. Meer informatie over de lezing bij Peter Wierenga, 050-5490388.

Marc Siepman heeft er alle vertrouwen in dat er een Emmer TT-initiatief zal gaan ontstaan. Zijn enthousiasme groeide nadat hij in augustus deelnam aan de Transition Training. Hij heeft alvast een eenvoudige website gemaakt: transitiontownemmen.nl.