Categorie: ,

Ondernemende mensen gezocht voor auto delen

Op maandag 2 november wordt in Tilburg een bijeenkomst gehouden over het delen van je eigen auto, zowel gewone auto’s als elektrische. Er zijn al enkele jaren een paar projecten in Het Groene Woud en daarvan kan veel geleerd worden. Dianne Schellekens uit Vught zal ons over de ervaringen met MyWheels vertellen, ook de mogelijkheden op dorps- en wijkniveau. En Vincent Overvelde uit Deventer deelt met ons zijn uitgewerkt en draaiend internetsysteem voor Particulier Autodelen met een groepje bekenden, o.a. in Nijmegen in gebruik, ook wel Private Car Sharing genoemd.

De bijeenkomst is vooral bedoeld voor ondernemende mensen, die iets dergelijks op willen gaan zetten. Dit gebeurt in het kader van een groter project met ook Voedsel en Textiel/kleding als thema’s. Het is een initiatief van Transition Town Boxtel, met steun van de Streekraad van Het Groene Woud

Transition Town Boxtel werkt hiermee aan de overgang naar een veerkrachtige en duurzame lokale samenleving. Naar een samenleving die minder of zelfs helemaal niet meer afhankelijk is van fossiele brandstoffen voor wonen, werken en leven. Zij geloven dat de grenzen van de groei bereikt zijn en dat meer actie nodig is. Onze mondiale voetafdruk moet gewoon kleiner! Op de huidige weg doorgaan heeft te grote negatieve consequenties, nu en in de nabije toekomst.

Daadwerkelijk realiseren
Het doel is om een groep te vormen die gezamenlijk gaat werken (en daar in begeleid gaat worden) aan het ontwikkelen en realiseren van een project dat bijdraagt aan een circulaire en regionale economische ontwikkeling. Het resultaat moet een beschreven aanpak zijn om het project ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Men zoekt dus partners die echt mee willen denken en werken en vooral ondernemende mensen die ook zelf een initiatief willen realiseren.

De bijeenkomst is erop gericht om met mensen bij elkaar te komen die een grote interesse hebben in het thema en in principe bereid zijn om ook echt mee te denken. Om vervolgens met enige hulp (bijv. van het Bureau Streekwerk) aan de slag te gaan om van een goed idee een echt project te maken. Gezocht worden dus betrokken burgers en ondernemers, en mensen die dat willen gaan worden.

Bijeenkomst Mobiliteit: op maandag 2 november om 20.00 uur, bij de Brabantse Milieu Federatie, Spoorlaan 434B in Tilburg (schuin tegenover het NS-station).

Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij David Andreae, 06-46012580, email: ttboxtel@gmail.com

Wil je meer weten over Transition Town Boxtel, kijk dan op http://boxtel.transitiontowns.nl/

groene stekker auto blauw

David Andreae