Categorie: ,

On-Conferentie “Transitie: leiderschap en grass-root”

Wat is Transitieleiderschap en hoe maken we (meer) impact? Dat zijn de vragen op deze inclusieve on-conferentie. We gaan ontdekken en leren van en met elkaar. Van vrijdag 28 oktober 18.00 uur (inloop) tot zondag 30 oktober 17.00 uur.

Transitieleiderschap in de polycrisis

Ben jij een leider, aanjager, voortrekker die aan de slag is met de transitie naar een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving? En zoek jij naar manieren om de grassroots beweging te faciliteren? Wil jij samen ontdekken hoe we meer impact kunnen maken? Kom dan naar dit weekend voor Transitieleiders (vrijwilliger en professional).

Je bent misschien overdag aan het werk en in de avonduren nog actief met het vormgeven van een burgerinitiatief. Je stuurt honderden mensen een mail of bent actief bezig met social media en je moet vervolgens afwachten wat er gebeurt. Soms is er groot enthousiasme, een andere keer komen er maar 15 mensen (‘hallo jij weer hier?’).

Of je bent full time de transitie op gebied van energie, duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid aan het vormgeven. Hoe doe je dat: ‘het laten ontstaan’, ‘beweging creëren’, ‘de gemeenschap ondersteunen’, …?  Wat kunnen we van elkaar leren op gebied van Leiderschap?

 

Wat we hebben

De Kekel in Austerlitz is dit weekend onze plek. Ze hebben voor ons een vuurkorf, picknicktafels, een grote zaal, 7 slaapkamers (met stapelbedden), douches en toiletten. Er is wifi tegen betaling, maar het bos is gratis. We gaan ook actief leuke mensen uitnodigen.
Overnachters: zelf slaapzak/dekbed, toiletgerei, handoek en kussen/sloop meebrengen.
Op de website staat dat er een bus rijdt, maar het is ruim 4 kilometer vanaf station Driebergen Zeist (wandelen, OV fiets of vouwfiets kan dus ook).
Er is een programma, als volgt:
  • Vr avond 18:00: aankomen en verbinding + diner
  • Za ochtend 9:30: Leiderschap – wat is de ambitie?
  • Za middag 13:00: Transitie – wat lukt?
  • Za avond 18:00: diner + Grass-roots avond
  • Zo ochtend 9:30: wat gaan we vanmiddag doen?
  • Zo middag 13:00: doen
Dat zijn de contouren…
En de rest is er niet. Bewust niet. Daarom noemen we het een on-conferentie: geen key-notes, maar Be-Notes en geen ongemakkelijke paneldiscussies op het podium waar jij niets kunt inbrengen, maar ruimte krijgen én ruimte geven. Zo maken wij gezamenlijk het programma. We starten bij de vragen: Wat is leiderschap? Wat is grass-roots? En hoe verhoudt zich dit tot elkaar in de transitie? Gezamenlijk vaststellen hoe we de transitie in Nederland kunnen versnellen en wat onze persoonlijke missie is en hoe wij ons verhouden tot elkaar.

Aanmelden liefst voor 13 oktober!

Aanmelden kan via dit formulier. Het hele weekend, of een hele dag (met/zonder avond). Doe dat in liefst voor 13 oktober, want dan moeten we alle slaapplekken en maaltijden definitief doorgeven. Eventuele vragen of speciale dieetwensen kun je hier ook nog doorgeven. We vragen een bijdrage in de onkosten. Na je aanmelding ontvang je ruim op tijd nog een bevestiging en informatie over de locatie.

In ieder geval aanwezig: Marleen Heeman (TTNL), Paul Hendriksen (XR, TTNL), Maarten Nijman (ONE, TTNL), Tanja Beentjes (TTNL, Stop Ecocide), …