Categorie:

Gedichten van Transition Towners wereldwijd

Laat jezelf vallen. Leer slangen observeren. Plant onmogelijke tuinen. Nodig een gevaarlijk iemand uit voor de thee. Maak kleine berichtjes die ´ja´ zeggen! En verspreid die overal in jouw huis. Word vrienden met vrijheid en onzekerheid. Verheug je op je dromen. Huil bij bioscoopfilms. Schommel zo hoog als je kan op een schommel, in het maanlicht. Koester wisselende emoties. Weiger om verantwoordelijk te zijn. Doe het voor de liefde. Doe veel dutjes. Geef geld weg. Doe het nu. Het geld zal volgen. Geloof in magie. Lach een heleboel. Vier elk geweldig moment. Ga baden in het maanlicht. Droom geweldige en fantastische dromen. Teken op de muren. Lees elke dag. Stel je voor, dat je was betoverd. Giechel mee met de kinderen. Luister naar oude mensen. Open jezelf. Duik erin. *

De dagen rond kerst en oudjaar zijn van oudsher een moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Een moment van bezinning. Daar hebben we na dit bewogen jaar misschien zelfs meer behoefte aan dan anders. Juist daarom vinden het leuk om je Poems from the Circle aan te bieden. Het is ons cadeautje voor jou, om je te inspireren. Zodat je het nieuwe jaar weer fris en vol vertrouwen tegemoet kunt treden. Wij zien overal om ons heen mensen opstaan; mensen die zien dat er iets veranderen moet en aan de slag gaan.

Namens de kerngroep van Transition Towns Nederland en Transition Network wensen we je heel veel leesplezier. En natuurlijk een voorspoedig en fantastisch vernieuwend 2016.

* De tekst van dit stukje gedicht is een vrije vertaling van een stukje uit een universele gedichtenverzameling Poems from the Circle. Alle deelnemers aan de National Hubs Gathering die in september plaatsvond, hebben een gedicht in hun eigen taal en een vertaling in het Engels ingebracht. Het officiële verslag van de Transition Network Conference in combinatie met de National Hubs Gathering lees je hier.

 

Poems from the Circle pdf

 

Hub poems cover 2021