Categorie:

Nieuwe werkgroepen in TT Houten (i.o.)

HOUTEN – In maart starten er in de Utrechtse gemeente Houten twee nieuwe TT-werkgroepen: rond de thema’s Voedsel en Bouwen en Wonen.

Sinds oktober 2009 is in Houten een initiatiefgroep actief met het opzetten van een lokale Transition Town.  Begin 2010 zijn de activiteiten gestart voor alle inwoners van Houten en omgeving. Op 21 maart meldt TT Houten: ,,Komende week hebben de eerste twee werkgroepen van Transition Town Houten hun startbijeenkomst. Op deze pagina kun je zien wie de werkgroep hebben opgestart. De werkgroepen komen voort uit de laatste bijeenkomst van TT Houten in Lorech. Tijdens de Open Space op deze avond zijn diverse ideeën en plannen voor de werkgroepen geopperd”.

,,Een werkgroep (of team of kortweg ‘groep’) binnen Transition Towns is niet vergelijkbaar met zoals  dat binnen een traditionele organisatie meestal het geval is. Het grootste verschil is waarschijnlijk dat TT een écht platte organisatie is. Niemand heeft toestemming nodig om te handelen. We bepalen samen hoe we het beste onze doelen kunnen bereiken. Kernbegrippen in de werkwijze zijn vertrouwen, transparantie, enthousiasme en open staan voor andere mensen en inzichten”.

Contact met TT Houten (i.o.) via: houten ( at ) transitiontowns.nl. Web: tthouten.wordpress.com