Categorie:

Nieuwe Transition Trainingen

EINDHOVEN/BEEK-UBBERGEN – Vanwege de grote vraag naar Transition Trainingen, zijn er twee nieuwe trainingsweekends gepland: van 21 t/m 23 augustus en van 6 t/m 8 november. Beide trainingen vinden weer plaats in De Elegast in Beek-Ubbergen. Wie zeker wil zijn van deelname, moet zich snel aanmelden.

Aan een training kunnen maximaal dertig mensen meedoen. Deelname kost 125 euro per persoon, all-in. De trainingen worden verzorgd door de trainerspool van Transition Towns Nederland, die op dit moment wordt gevormd door Paul Hendriksen (TT Deventer), Hugo Klip (TT Groningen) en Marta Resink (Omslag).

Deelname aan een TT training is vooral belangrijk voor (potentiële) leden van lokale stuur- of initiatiefgroepen. Tijdens de transition wordt het concept van Transition Towns in de breedte en in de diepte verkend: waar komt het vandaan, hoe werkt het en wat kun je er mee, hoe ontwikkelt het concept zich, hoe kun je een initiatiefgroep vormen en welke middelen en methoden kun je gebruiken in je eigen woonplaats? Tijdens elke training wordt een wisselende mix van werk- en presentatievormen gebruikt. De aspecten Hoofd, Hart en Handen worden nader verkend, evenals de principes van permacultuur. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op de ‘twaalf stappen‘ die iedere initiatiefgroep moet doorlopen op weg naar een echte Transition Town. En de training gaat in op de psychologie van verandering.

Meer over Transition Trainingen (ook voor inschrijving) >>>

NB: een TT Training is niet bedoeld als allereerste kennismaking met het Transition Towns-concept. Daarvoor zijn de landelijke informatiedagen.