Categorie: ,

Nieuwe bestuursleden gezocht

Het huidige bestuur van Transitie Nederland, Marleen Heeman, Tanja Beentjes, Maarten Nijman en Paul Hendriksen, zitten alweer (minstens) sinds februari 2021 in deze functie. Dat doen we met veel plezier, maar om de ontwikkeling van Transitie Nederland te blijven versterken zijn we op dit moment op zoek naar twee nieuwe bestuursleden omdat uit het huidige bestuur twee bestuursleden hebben aangegeven in 2024 te willen stoppen. Om de nieuwe bestuursleden goed in te kunnen werken, zoeken we per direct minstens twee nieuwe bestuursleden.

Wie zoeken we

Ben jij een transitie-aanjager? Dan zou dit wel eens de ideale plek kunnen zijn voor jou om je ambities waar te maken. Het bestuur van Transitie Nederland heeft geen rigide structuur en opereert flexibel en veerkrachtig op de ontwikkelingen in de samenleving. Onze waarden binnen het bestuur zijn inclusiviteit, creativiteit en een positieve insteek. We stellen onszelf als bestuur niet centraal, maar zijn faciliterend aan de beweging van lokale Transition Towns. Daarbij volgen we de 80/20 regel, maar dan omgekeerd: met 20% inspanning 80% resultaat genereren. Als niet alles ‘perfect’ hoeft, kun je veel meer dingen doen om anderen te inspireren. De bestuursvergaderingen zijn zo’n 4-6 keer per jaar en daarbij vinden we ook de persoonlijke uitwisseling en humor belangrijke ingrediënten.

De taken van de bestuurders

Het bestuur is een bestuur op afstand en zij ondersteunt de ontwikkeling van lokale groepen. Het bestuur verbindt initiatieven met elkaar, zorgt voor uitwisseling van informatie en brengt inspiratie. Denk daarbij aan de volgende taken:

  • onderhouden van de landelijke website (deze site)
  • schrijven en samenstellen van informatie- en voorlichtingsmateriaal onder het kopje TT-publicaties uit binnen- en buitenland
  • ontwikkelen van de Transitie Academie
  • organiseren van uitwisselingsbijeenkomsten, live en online
  • verzorgen van landelijke publiciteit
  • de criteria van Transition Towns in Nederland ‘bewaken’ en verder ontwikkelen
  • organiseren van financiering voor bovenstaande activiteiten

Wat bieden we?

Een bestuursfunctie bij Transitie Nederland is onbezoldigd. De investering van jouw tijd levert je wel onvergetelijke herinneringen en een netwerk van pioniers op het gebied van transitie in Nederland en wereldwijd. En nog iets wezenlijker: je draagt iets bij en dat doet er écht toe.

Lijkt het je wat?

Dat is mooi! We komen graag met je in gesprek. Stuur daarvoor een email met een korte motivatie en CV naar penningmeester@transitiontowns.nl en we nemen binnen enkele dagen contact me je op.