Categorie:

Nieuw initiatief: TT Haren (Gr) i.o.

HAREN (Gron.) – Begin juli 2009 ging in de Groningse gemeente Haren een Transition Town-initiatief van start. De initiatiefgroep bestaat uit acht personen en er zijn al plannen voor werkgroepen.

Mede-initiatiefnemer Ernst Ploegman: ,,Het was een mooie, wat frisse, zomerzaterdag, begin juli 2009 en ik was al veel te lang niet meer in de Hortus geweest. Van Transition Towns wist ik nog niet zo veel. In de permacultuurtuin in de Hortus kreeg ik uitleg van iemand van Transition Town Groningen. En ik niet alleen, ook andere geïnteresseerden uit Haren. En voor we het wisten hadden we elkaar gevonden om te starten met een Transition Town-initiatief in Haren. Een week later kwamen we al bijeen en weer twee weken later nog een keer. De groep was inmiddels al uitgegroeid tot acht mensen. Wat goed is komt snel zeggen ze wel eens”.

TT Haren wil starten met verschillende werkgroepen. Er is animo voor een werkgroep Energie (vooral zonne-energie) en Voedsel (verbouwen van voedsel, moestuinen, compost maken). Wanneer de werkgroepen gaan starten is nog niet bekend.

Wie meer wil weten over dit initiatief, of erbij wil aansluiten kan contact opnemen via de website: transitiontownharen.nl