Categorie: , ,

NatuurSUPER helpt nieuwe buurtmoestuinen ontkiemen

Bloeiende en eetbare buurttuinen op braakliggende terreinen in steden en dorpen. Meer groen en meer samen doen. Dat was de droom van Marije van der Park en van Transition Towns. De droom komt uit, NatuurSUPER is ontkiemd:

 • de Boschveldtuin

  Wageningen, het Nobelveldje in samenwerking met Transition Town Wageningen: Terrein van Klaassen Vastgoed lag al jaren braak na de sloop van een school. Naast een bakkentuin is er een volleybalveld gerealiseerd waar bewoners actief gebruik van maken

 • Den Bosch, de Boschveldtuin: Op het gemeentelijk terrein van de voormalige afvalstoffendienst bevindt zich nu een NatuurSUPER moestuin in houten bakken en in de volle grond. Daarnaast wordt gewerkt aan een crossbaan, honden uitrenveld en voetbalplek. In augustus 2012 wordt een opening- en oogstfeest georganiseerd voor iedereen uit de wijk en daarbuiten
 • Eindhoven, de Doorntuin, in samenwerking met Transition Town Eindhoven: Waar voorheen werd getennist, spelen nu kinderen in het groen, kan worden gesport door jongeren, en ontmoeten buurtbewoners elkaar in de NatuurSUPER moestuin. De moestuin bestaat uit groenten en kruiden in houten bakken,

  en fruitbomen en bloemen in de volle grond

In 2012 is nog plaats voor één nieuwe locatie

de Doorntuin

Marije en haar team willen in 2012 tenminste vier NatuurSUPER tuinen realiseren. Er is dus nog plaats voor één nieuwe locatie, en bijbehorende groene denkers en doeners. NatuurSUPER begeleidt hen gedurende 2 tot 4 maanden, levert de bakken en het zaadgoed met praktisch advies en een serie van twaalf workshops om zo van wens tot werkelijkheid de tuin op het braakliggend terrein te realiseren.

Dankzij ondersteuning van Stichting DOEN kon NatuurSUPER dit eerste jaar een stevige basis leggen. NatuurSUPER zoekt nu naar nieuwe partners voor voortzetting van haar activiteiten na oktober 2012. Doel is om eind 2013 in totaal dertien locaties te kunnen ondersteunen in heel Nederland.

NatuurSUPER ondersteunt bewoners op weg naar actiever burgerschap.

Bustour langs de drie locaties op wo. 26 september

Op 26 september 2012 organiseert NatuurSUPER een tour langs de locaties. Ook presenteert zij dan het eigen magazine met handleiding voor doe-het-zelvers!

Inschrijven voor deze dag kan al via mildred@natuursuper.nu .

 • De kosten zijn 17,50 euro p.p. inclusief het magazine en home-made hapje en drankje.
 • Start is omstreeks 9:30 uur om zo per bus naar de locaties te gaan en af te sluiten met een heerlijke lunch uit eigen NatuurSUPER tuin.
 • Einde rond 13:00

Video over Marije en NatuurSUPER

zp8497586rq

4 gedachten over “NatuurSUPER helpt nieuwe buurtmoestuinen ontkiemen”

 1. Beste Milfred of collega,

  Gister had ik het er nog over met een paar mensen om gezamelijk een moestuin te beginnen net als m’n voorouders altijd hadden. Onze achter tuinen zijn nu eenmaal veel te klein aan het worden…
  Dus ja deze super bewuste/groen denker wil graag met een aantal enthousiastelingen (veel ook gezinnen met kinderen een NatuurSUPER beginnen, we wonen in Zuid Holland op Goeree-Overflakkee in het plaatsje Melissant…
  Waarschijnlijk is hier wel een stukje land van een boer of de gemeente te huur, maar daar moeten we nog achter aan. Kunnen/willen jullie ons helpen?

  Bedankt,
  Boudewijn Goedhart

 2. Hoi Marije & Mildred,
  Het heeft even geduurd, maar ik heb een stuk land en wat mensen die willen helpen! Het is de binnentuin van de eco-basis school in het dorp waar ik woon: Melissant, het is een soort patio met al wat bomen en struiken. Kunnen we er gelijk wat educatiefs van maken voor de toekomstige permaculturisten :)…
  Is de plaats al vergeten of kunnen jullie ons assisteren?

  Veel Plezier,
  Bouwie (Boudewijn Goedhart)

 3. Beste Boudewijn,

  Wat goed om te horen dat jullie verder zijn gegaan. Moest er toevallig van de week nog aan denken en vroeg me af hoe het ermee stond.
  We gaan met NatuurSUPER en onze ondersteuning voor het realiseren van tuinen gewoon door in 2013. Hoor graag meer van je.
  Is het gelukt met de locatiecheck en kan je nog een brief mailen met meer info over wat we doen. Ook zou ik in 2013 langs kunnen komen en kunnen we eerst al telefonisch contact hebben.

  Mijn gegevens vindt je via deze link: http://natuursuper.nu/contact/

  Tot horens en herfstgroet,
  Marije

Reacties zijn gesloten.