Categorie:

Najaarsprogramma TT Parkstad Limburg

HEERLEN – Met een serie film- en informatiebijeenkomsten op verschillende locaties, zet het TT-initiatief Parkstad Limburg op 16 september het nieuwe seizoen in. Motto: ‘Omschakeling Zuid Limburg in voorbereiding’.

Tijdens alle filmavonden wordt vooraf een powerpoint-presentatie verzorgd over de kerndoelen en -thema’s van het Transition Towns concept. Na de film is er telkens gelegenheid voor een nagesprek, waarin bezoekers onderling informatie met elkaar kunnen uitwisselen en om zo mogelijk tot een sterkere kerngroep voor TT Parkstad-Limburg te komen.

De initiatiefgroep heeft gekozen voor twee sterk inspirerende films over succesvolle omschakelingsprocessen die overal mogelijk zijn, maar die desondanks via de reguliere kanalen nauwelijks tot geen aandacht krijgen.

Het programma ziet er als volgt uit:
– woensdag 16 september: 19:30 Startbijeenkomst in Heerlen. Locatie: in de bovenzaal van café Lachus, Valkenburgerweg 23. Entree gratis.
– dinsdag 6 oktober: 19:30 Filmavond in Heerlen. Met de film ‘Mother Earth’ – over een vrouwengroep in een van de armste streken van India, die ervoor kiest om niet meer voor de grootgrondbezitter te werken maar om hun eigen voedsel te kweken. Locatie: Centrum voor Diversiteit, Putgraaf 3. Entree € 3,-.
– donderdag 8 oktober: 19:30 Filmavond in Eygelshoven. Met de film ‘The power of Community’ – over Cuba dat in de jaren ’90 zonder olie kwam te zitten, waardoor tal van duurzame porjecten tot stand kwamen. Locatie: Centrum Dharma, Grote Stegel 3a. Entree € 3,-.
– maandag 19 oktober: 19:30 Filmavond in Valkenburg. Ook hier de film ‘The Power of Community. Locatie: Centrum Savoir Vivre, Napoleonstraat 43. € 3,-.

Meer informatie over de bijeenkomsten en over het initiatief Transition Town Parkstad Limburg (i.o.): 045-5725409, e-mail: Vredesburo.Heerlen ( at ) zonnet.nl. Web: www.ttheerlen.ning.com.