Categorie: , , ,

Buurtmoestuin ‘BuurtKlaver’ in Houten gestart

30.6: Slaan vd waterpomp!

Transition Town Houten is heel gelukkig dat zij samen met VanHouten&Co en project DIG in de wijk Noord-Oost de eerste buurtmoestuin van Houten heeft mogen starten. Er is daar een mooi stukje grond door de gemeente aangewezen, en dat ligt bij Klavertje 4 aan het Eggeveld [zie kaart]. Op zaterdag 12 mei was de feestelijke opening van buurtmoestuin de BuurtKlaver.

Op dit lapje grond willen zij bewijzen dat we voor onze voedselproductie niet afhankelijk hoeven te zijn van chemische middelen en van benzine. Maar dat wij, bewoners van de Akkers, Bermen, het Centrum, de Gilden, Hagen, Molens, Sloten, Velden en Weiden prima in staat zijn om een gedeelte van onze groenten en fruit dichtbij huis te verbouwen. Geen tractors nodig, geen kunstmest, geen vrachtwagens; gewoon onze denk-, spier- en fietskracht.

Ook doen we daarmee iets voor het sociale milieu van de wijk: de onderlinge verstandhoudingen. Want iedereen is welkom, groot en klein, zwart en geel, blank en rood, man en vrouw. We hebben mensen nodig die spierkracht kunnen leveren, mensen die vakkennis hebben, mensen met tijd, mensen met weinig tijd, mensen met kinderen en mensen die alleen zijn.

Kortom: iedereen is welkom. En met elkaar lossen we de uitdagingen op die ongetwijfeld op ons pad zullen komen. Een lidmaatschap kost € 12,50 per gezin voor het jaar 2012.

Lees verder >> Moestuin de BuurtKlaver in Houten…