Categorie: , , ,

Werkplaats Heidemij over lokale duurzame energie

Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij begeleidt bewoners die hun buurt, wijk, dorp of stad willen verbeteren. De Werkplaats is een magazine van KNHM ter ondersteuning van project, symposium of een andere activiteit. Het laatste nummer is in maart 2011 uitgekomen en gaat helemaal over lokale duurzame energie projecten. Met onder andere  project Zonnehoven uit Deventer. De KNHM is  sowieso een natuurlijke bondgenoot van Transition Towns te noemen, waar je als TT-groep veel plezier van kunt hebben. Lees daarover meer in dit artikel.

Of kies een van de magazines uit onderstaande bloemlezing van Werkplaatsen

Werkplaats 12 Lokale duurzame energie

Zelf energie opwekken rondom huis. Veel mensen lijkt het wel wat, maar wat komt er bij kijken en is het wel rendabel te maken? Naast succesfactoren, lees je in deze Werkplaats ook over buitenlandse bewonersinitiatieven en de toekomst van lokale duurzame energie.
download Werkplaats 12 (NB: kan even duren)

Werkplaats 11 Veranderen doe je zelf

In het blad lees je ondermeer waarom mensen het heft in eigen hand nemen om hun leefomgeving te verbeteren en waarom anderen wachten op een overheid die ingrijpt.
download Werkplaats 11

Werkplaats 10 Eten dichtbij huis

Een nummer over regionalisering van voedselketens, in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw. We laten zien dat relaties tussen consument en producent bijdragen aan een duurzame samenleving, een gevarieerd landschap en betrokkenheid van burgers bij het land waarop ze leven.
downlaod Werkplaats 10 (NB: kan even duren)