Categorie: ,

Maand van de Duurzame Doorbraak

De Duurzame Doorbraak is vandaag gelanceerd! Het is een samenwerkingsverband van meer dan 60 maatschappelijke organisaties en coalities.  Transitie Nederland doet ook mee. Wij voelen de urgentie om maatschappelijke vraagstukken sneller en meer in gezamenlijkheid op te pakken. We bundelen onze krachten om toe te werken naar een maatschappelijk omslagpunt (social tipping point) en ondersteunen elkaar waar nodig.

Op 7 september doet ieder van deze organisaties een promise. Zij nodigen andere organisaties in Nederland en het (nieuwe) kabinet uit om mee te doen.

Onze promise is

Transitie Nederland zet zich in om bestaande en nieuwe Transition Towns te verbinden zodat kennis, inspiratie en ondersteuning geboden kan worden. Dit wordt gedaan via live of digitale Transitie Treffen. Het doel is handvaten te bieden en elkaar door te versterken om zo op lokaal niveau verantwoordelijkheid te nemen en ruimtes te creëren waar de Aarde en al haar bewoners kunnen floreren.

De komende weken laten al deze organisaties op evenementen zien hoe de overgang naar een duurzame, inclusieve, gezonde en veilige samenleving zichtbaar wordt gemaakt en verder wordt versneld. De oplossingen voor de grote duurzaamheidsvraagstukken bestaan al en worden breed gedragen, zo zal deze estafette van evenementen aantonen. De initiatiefnemers zijn vastbesloten om samen door te pakken.

Hou het goed in de gaten en kijk vandaag online naar de lancering bij Duurzame Dinsdag! De Maand van de Duurzame Doorbaak lancering staat op het programma van 16.30-16.45 uur: www.duurzamedinsdag.nl/live