Categorie: , , ,

Landhuis kweekt brede interesse voor TT Maastricht

Het Landhuis verbouwd tot ontmoetingsplek

Transition Town Maastricht (TTM) heeft het afgelopen jaar  niet stilgezeten. Veel van de initiatiefnemers uit de eerste dagen zijn nog steeds verbonden aan projecten die in de lijn van Transition Town liggen. In juli 2011 is de opening gevierd van het Landhuis, de fysieke ontmoetingsplek van TTM en aanverwante activiteiten in Maastricht. Het is een inspirerend voorbeeld geworden voor creatief verbouwen met gerecycleerde materialen.

Na de zomer is het Landhuis begonnen met een wekelijkse DIY brunch, waarbij mensen hun eigen maaltijd thuis klaarmaken of ter plekke in de Landhuiskeuken bereiden. Dat gebeurd overigens op de zondagmiddag tussen 12 en 14 uur. Daarna is er dan meestal een afwisselend programma tot ongeveer 18 uur.

Een van de activiteiten in het landhuis is het Repair Café, elke laatste zondag van de maand. Ook wordt er elke zondag brood gebakken in de zelfgemaakte broodoven inclusief gratis workshops ambachtelijk- ovenstoken/broodbakken. Zo zijn er meerdere initiatieven die vanuit het Landhuis opgezet zijn en daar hun basis hebben.

Landhuis ideale broedplek voor TT-activiteiten

Hoe verhoudt zich Transition Town tot de activiteiten van het Landhuis? In feite noemen we het anders maar de insteek is hetzelfde. We zijn bezig om een brede interesse voor anders te denken en doen voor Maastricht van de grond te krijgen. Veel bewoners van Maastricht hebben al weet waar het Landhuis voor staat. Dat komt ook goed aan bij de gemeente Maastricht.

Hoe zich een en ander zal ontwikkelen zal afhangen van de mensen die inhoud willen geven aan dit lokale gebeuren. Het Landhuis is een van de weinige plekken die bewegingen de ruimte wil geven voor het verder uitwerken/ontwikkelen van hun ideeën. Zodoende is het Landhuis niet Transition Town Maastricht maar een onderdeel ervan. Mensen en initiatieven die de behoefte hebben om het TTM platform voort te zetten, kunnen alle bestaande gegevens/website overnemen.

Contact hierover: bartdekker@scout-on.nl

Website Landhuis: www.hetlandhuis.org

zp8497586rq