Categorie:

Kom naar Tilburg op 13 en 14 maart!

TILBURG – Transition Town Tilburg is deze dagen volop in de media. Dat heeft zeker ook te maken met de activiteiten van Godelieve Engbersen, die deze maand als maanscout (assistent van de nachtburgemeester*) op verschillende gelegenheden uitpakt met weggeefacties, free hugs en een symposium over verslavingsgedrag bij haar werkgever het Elisabeth Ziekenhuis. Daarnaast doet ze ook nog mee met de wedstrijd van postfossiel.nl om van de olieverslaving af te komen.

11 maart wordt de film In Transition gedraaid in de bibliotheek aan het Koningsplein. De film is een onderdeel van de lezingencyclus in het kader van het Jaar van de Duurzaamheid. Daar heeft Duurzaam Tilburg heel wat duurzame partijen mee op de been gebracht, waardoor de samenwerking werd versterkt. Het netwerk van duurzame organisaties is hiermee aanzienlijk versterkt.

Landelijke Genoegdag

Nog even een kleine opsomming over dit weekend: voorafgaand is er op zaterdag 13 maart vanaf 18.00 uur Diner met TT in De Verdieping, St. Annastraat 20, graag reserveren bij Godelieve. Op zondag zijn er o.a. presentaties van Peter Polder, Fred La Haye uit Ierland, Jeanine Schreurs en de Low Impact Man. Er is ook een natuurwandeling gepland, onder begeleiding van Gert Brunink.

Van ons kan de lente dus écht beginnen! En we hopen dat we veel collega’s van andere Transition Towns tegenkomen. Maar dat is nog niet alles. Na dit weekend organiseert het Wereldpodium op woensdag 17 maart een thema-avond over een leefbare stad. Hier is Paul Hendriksen als één van de sprekers bij betrokken. Er wordt een filmpje vertoond met opnames van TT in Tilburg. En als kers op de taart is er een special verschenen van SpinT magazine (voor de betrokken Tilburger), waarin alle duurzame partijen aan het woord komen.

Door de lichte opzet van Transition Town Tilburg kunnen Godelieve en Irma een groot aantal activiteiten organiseren. En voelen steeds meer mensen zich uitgenodigd zich aan te sluiten. Ieder levert een bijdrage vanuit zijn/haar kwaliteit. Dit past goed bij het idee van een netwerkorganisatie. In het weekend van 13 en 14 maart zijn zij gastvrouw voor de echte transitie liefhebbers! Omdat er op die dag vrij reizen is (met een boekenweekgeschenk) hopen ze dat er veel mensen naartoe komen. Zaal 16 is op loopafstand van het station. Bij de uitgang van het station  kun je een plattegrondje uitprinten. Klik hier voor meer informatie. Ook overnachten in Het Wapen van Tilburg is mogelijk (wel even snel reserveren bij goodje(at)hetnet.nl).

*Elke twee jaar is er een nieuwe nachtburgemeester. Sinds september vervult Zeus Hoenderop deze functie. Hij is initiatiefnemer van Kunstpodium-T.

Iedereen is van harte welkom!