Categorie: ,

Kom in gesprek met gelijkgestemden over de toekomst

Op 26 januari organiseert Transition Town Nijmegen een bijeenkomst op verzoek van een dertiger uit Nijmegen. Hij woont nog niet zo lang in Nijmegen en maakt zich zorgen over de toekomst. Hij zocht contact met Transition Town Nijmegen via de website. We nodigende hem uit en zo hoorden we zijn verhaal: door het IPCC rapport, de lange koude periode in het voorjaar en de extreem lange en warme, droge zomer van dit jaar realiseerde hij zich dat er echt iets aan de hand is.
Hij zou graag mensen ontmoeten die zijn zorgen delen. Nu voelt hij zich vaak onbegrepen, alleen en machteloos. Is bang voor verval. Hoe gaat zijn toekomst er uit zien als dit zo doorgaat en nog heftiger wordt?

Wij herkenden dit en samen met de aanvrager organiseren we nu deze bijeenkomst. In de aankondiging wijzen we al op de mogelijkheid om deel te nemen aan de klimaatgesprekken in Nijmegen-Lent, verzorgd door meteorologe Margot Ribberink.

Inmiddels is onze aanvrager naar de eerste bijeenkomst van Extinction Rebellion in Den Haag geweest, wat hem goed beviel. Daar waarschuwde iemand hem er wel voor, dat er best heftige gevoelens kunnen ontstaan op zo’n bijeenkomst en dat we moeten zorgen dat iemand daarmee om kan gaan. Mogelijk vragen we iemand van Extinction Rebellion om naar onze bijeenkomst te komen.

We zijn van plan om bezoekers te helpen in kleine groep gevoelens en gedachten uit te wisselen, aan de hand van vragen/stellingen.

Wil je hierbij aanwezig zijn, of heb je tips voor ons? Je bent van harte welkom. Geef je op via de website.

Leestips: