Categorie: , , ,

Heidemij helpt bij lokale energie & eetbare stad

Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij begeleidt bewoners die hun buurt, wijk, dorp of stad willen verbeteren. Hun begeleiding richt zich enerzijds op bewoners die zelf hun idee willen realiseren ter verbetering van hun fysieke leefomgeving. Anderzijds begeleiden wij bewoners die actief willen participeren in besluitvorming. Dit doen we met inzet van kennis, uitgebreid netwerk en daaraan gekoppeld eventueel procesgeld.

Thema’s van KNHM

  • Stadslandbouw
  • Lokale duurzame energie
  • Leefbaarheid en bevolkingskrimp
  • Recreatie en toerisme
  • Cultuurhistorie en landschap

Ben je een groep burgers, een vrijwilligersorganisatie of een ideële organisatie en wil je iets verbeteren in je leefomgeving? Wij kunnen je op verschillende manieren helpen: met projectbegeleiding of met de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit.

Projectbegeleiding

Heb je een vernieuwend, inspirerend initiatief? Wij kunnen je helpen bij het zelf realiseren van je idee of bij het participeren in besluitvorming. We brengen netwerken bijeen, maken communicatieplannen, adviseren bij een business case en organiseren bijeenkomsten. In dit type begeleiding zijn we je sparringpartner. Jij als initiatiefnemer blijft eigenaar van het project. De projecten zijn vaak complex van aard.

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Onder ‘Projectbegeleiding’ vind je meer informatie over onze diensten en de werkwijze.

Leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit

Heb je een kleinschalig initiatief voor jouw buurt, wijk of dorp? Doe dan mee met de KNHM leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. Wij dagen je uit om binnen een jaar de verbetering in jouw (woon)omgeving waar te maken. Lukt je dit, dan belonen we je met het predikaat ‘Kern met Pit’ en € 1.000,-. Kern met Pit is door de gefaseerde aanpak een goede stimulans om het idee waar te maken.

Wil je weten of Kern met Pit iets voor jou is? Onder ‘Kern met Pit’ vind je meer informatie.