Categorie:

Klimaatmars op 6 november 2021 in Amsterdam

Op straat voor een leefbaar klimaat

De klimaatcrisis is nu. Steeds meer mensen worden getroffen door bosbranden, overstromingen en hongersnoden. Toch doet het Nederlands kabinet al jaren te weinig om mensen in binnen- en buitenland te beschermen. Daarom gaan we zaterdag 6 november de straat op in Amsterdam.

We eisen dat het kabinet nú in actie komt met ambitieuze, eerlijke klimaatplannen voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst. Samen kunnen we de schade beperken en bouwen aan een beter bestaan.

Daarvoor hebben we iedereen nodig! Mensen in alle hoeken van de wereld gaan de straat op voor een leefbaar klimaat. Ook in Nederland laten we massaal van ons horen, en jouw stem is hierbij onmisbaar. Dit is hét moment voor actie. Dus kom naar Amsterdam en doe mee.

Lees meer op https://klimaatmars2021.nl/.

Voorafgaand aan de klimaatmars zal er op 22 oktober op heel veel plaatsen aandacht gevraagd worden voor de klimaatmars met het doel dat iedereen weet van de klimaatmars en daarmee een hoge opkomst op de dag zelf.

Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd zal er op 6 november gedemonstreerd worden, natuurlijk zodat de urgentie van de klimaatcrisis ook in Glasgow doordringt.

Liever te voet naar Glasgow

Urgenda organiseert het op een andere manier. Vanuit Groningen lopen ze naar Glasgow, waar de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties plaatsvindt. Deze editie is cruciaal. Meelopen? Kijk op hun website: https://www.urgenda.nl/bouwen-aan-beweging/the-climate-miles/ .