Categorie: ,

Klimaatcrisis Coalitie roept op tot Klimaatalarm op 14 maart

De Klimaatcrisis Coalitie is een nieuw samenwerkingsverband van 11 organisaties dat een duidelijk geluid aan de politiek wil laten horen dat de Nederlanders kiezen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid in Den Haag en in de Europese Unie.

Zowel online als op straat wordt daarom Alarm geslagen op 14 maart. Dit maal niet op één centrale plek of in een mars maar decentraal op 1,5m afstand of online. Op de website van het Klimaatalarm kan iedereen zich aanmelden en aansluiten bij de lokale klimaatcoalities waarvan er nu al meer dan 30 zijn.

Het samenwerkingverband bestaat uit de volgende organisatie: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. De Klimaatcrisis Coalitie nodigt iedereen uit zich bij hen aan te sluiten. Milieudefensie en Fridays For Future Nederland geven onderstaand aan om de noodzaak van het Alarm te benadrukken.

Donald Pols, directeur Milieudefensie: “Het beleid moet groener en eerlijker, willen we onze planeet leefbaar houden en doorgeven. We hebben volgens de wetenschap geen moment meer te verliezen. Iedereen moet meehelpen, ook de grote vervuilers, willen we het leven betaalbaar houden. Van links tot rechts willen kiezers dat de overheid doortastende maatregelen neemt.“

Sytze Fortuin, Fridays For Future Nederland: “Politici vertellen jongeren constant dat we niet hoeven te protesteren. Zij gaan het wel voor ons regelen en wij moeten ons focussen op school. 2020 was het warmste jaar aller tijden met de meeste orkanen en stormen ooit. Ze brengen onze toekomst nú al zo in gevaar dat we wel in actie moeten komen. Ik roep alle politici op om de klimaatcrisis aan te pakken, zodat jongeren in de hele wereld op een leefbare aarde kunnen wonen.”

Voor meer informatie zie Home – Het Klimaatalarm van 2021 (klimaatmars2021.nl)