Categorie: ,

Klein is mooi – 14 september

“En wat is mijn punt? Simpelweg dat het onze belangrijkste taak is om niet op onze huidige ramkoers te blijven. En aan wie is er om zo’n taak aan te pakken? Ik denk aan ieder van ons, oud of jong, machtig of machteloos, rijk of arm, invloedrijk of niet invloedrijk.”

– E.F. Schumacher.

Eerste jaarlijkse ‘Small is Beautiful’ lezing: De volgende 50 jaar

Op de 50ste verjaardag van E.F. Schumachers baanbrekende werk Small is Beautiful is de kerngedachte van zijn werk – een lokale economie in balans met levende ecosystemen en sociale behoeften – nog altijd even urgent en relevant.

Om Schumachers ideeën te eren en verder te brengen in onze tijd van ecologische en economische crises, vinden we dat de tijd rijp is voor een op Schumacher geïnspireerd centrum in Nederland. “Een gram praktijk is over het algemeen meer waard dan een ton theorie.

Er wordt een fysieke transitieruimte georganiseerd. Met nadruk op activiteiten; een LAB, waar een diversiteit aan mensen, vanuit verschillende groepen en organisaties nieuwe ideeën, sociale praktijken, technologieën en beleid voor het bouwen van een nieuw type samenleving kunnen verkennen, opbouwen en verder brengen. ER zijn speciale bijdragen van kunst en cultuur, economie, ecologische wetenschappen en persoonlijke ontwikkeling.

Om een boost te geven aan Schumacher NL, is het niemand minder dan commons-activist en wetenschapper David Bollier die op 14 september 2023 de eerste jaarlijkse Small Is Beautiful-lezing zal geven in de Kleine Aarde in Boxtel. David is directeur van het Reinventing the Commons Program aan het Schumacher Center for a New Economics in Massachusetts, Verenigde Staten. De Kleine Aarde, als hedendaags model, ademt het werk van Schumacher.

Je bent van harte uitgenodigd om deel uit te maken van deze gezamenlijke beweging. En om mee te bouwen aan Schumacher NL.

Aanmelden is verplicht en deelname kost 32,39 euro. Klik op deze [link]