Categorie:

Kerngroep TT Castricum is opgericht!

Op 3 oktober hebben Marleen Heeman, Maarten Nijman, Ellen Barends en José Hoekstra TT Castricum opgericht. We gaan maandelijks bij elkaar komen en plannen vanaf 2011 een aantal open informatie avonden. We starten met de thema’s: wat is TT, voedsel en wonen – concrete thema’s waar mensen op kunnen aanhaken.

CALorie en de Eetdaging

Er zijn al een aantal initiatieven in Castricum, waar we contact mee hebben. Er is een energiecoöperatie CALorie, die als doelstelling heeft: Castricum in 2030 zelfvoorzienend te maken in energie. Zij willen met de gemeente hiermee aan de slag gaan. In een van de werkgroepen is “de lokale maaltijd” ontwikkeld. Een volwaardige gezonde maaltijd waarbij het eten zo min mogelijk kilometers heeft afgelegd, nu onder de naam “de eetdaging”: een uitdaging voor anderen om met nog minder kilometers een lokale maaltijd te organiseren.

Consuminderteam

Er is daarnaast een actief consuminderteam dat maandelijks bij elkaar komt en elkaar scherp houdt en ideeën levert. Zij hielden een ”gebruik minder vuurwerk actie” en hebben het gebruik van plastic tassen aan de kaak gesteld. Binnenkort zullen zij ook een eetdaging organiseren.

In de nabij gelegen gemeente Heemskerk start een buurt permacultuurproject bij de kinderboerderij, waarbij permacultuurcursussen zullen worden gegeven met open inschrijving voor alle belangstellenden. Mogelijkheden voor nieuwe permacultuurprojecten in de buurt doen zich ook voor.

We gaan aan de slag!

Wie belangstelling heeft voor TT-Castricum kan contact opnemen via 0251-674450, of per e-mail: heeman ( at ) humorcoach.nl