Categorie:

Kerngroep op bezoek bij TT Boxtel

foto Catharina de Bruin

Op 12 september was de kerngroep te gast bij Transition Town Boxtel. Boxtel was ooit beroemd door De Kleine Aarde, nu nog steeds een belangrijke haard van verzet tegen Schaliegas en hometown van de Nederlandse uitdragers van de voetafdruk. Naast de vergadering van de kerngroep hadden we een vergadering met de werkgroep TT Treffen 2016 (30 en 31 januari).

De kerngroepvergadering vond plaats bij David thuis. We werden gastvrij ontvangen met koffie en koek. Voor de lunch had hij een heerlijke pompoensoep gemaakt en een lekkere groententaart.

Daarna wandelden we naar de Rots, een schilderachtig gemeenschapshuis waar een betaalde beheerder ondersteund door heel veel vrijwilligers allerlei activiteiten organiseren: b.v. ruil- en hobbybeursen, crea-cursussen, gym, biljart, vergaderingen, repair café. In deze inspirerende omgeving zal het 7e TT Treffen plaatsvinden.

Volg het nieuws over het Treffen via deze link of op facebook.

D’n Hof

Na de vergadering bezochten we buurtmoestuin D’n Hof. De buurtmoestuin, 2 jaar geleden opgezet met hulp van David Andreae, wordt onderhouden door 13 bewoners van de omliggende flats en is een sociale ontmoetingsplaats geworden. De boerenkool staat er mooi bij netjes onder een netje, met een enkele rode kool ertussen. De laatste aardbeien werden onder de bladeren vandaan geplukt. De sperciebonen hingen te pronken, naast de rode pepers. Ondertussen werd de stoep aangeveegd. Een leuk voorbeeld om te bezoeken, deze compacte Brabantse buurttuin tussen de hoogbouw.

De organisatie achter het Treffen
Er zijn drie enthousiaste doorgewinterde mensen uit TT Boxtel (David, Mirjam en Jan) die staan te popelen om samen een landelijk evenement voor 200 mensen te organiseren. Sandra haakt voor de eerste keer aan bij de organisatie. Verder is de hele kerngroep ingezet.
De werkgroep voor het Treffen in 2016 bestaat uit:

  • David Andreae, TT Boxtel
  • Mirjam Bemelmans, TT Boxtel
  • Jan Juffermans, TT Boxtel
  • Catharina de Bruin, TT NL, kerngroep
  • Paul Hendriksen, TT NL, kerngroep en TT Deventer
  • Peter Loomans, TT NL, kerngroep en TT Roermond
  • Inge Kouw, kerngoep en TT Eindhoven
  • Sandra Schreurs, Oss

Deel jouw ideeën voor het Treffen, geef aan wat jij aanbiedt en waar jij behoefte aan hebt in een mail naar info@transitiestadeindhoven.nl.