Categorie: ,

Je ziet de verandering pas als het er is…

Geïnspireerd door de Ted Ex speech van Jan Rotmans in Maastricht afgelopen herfst (zie verderop), schreef Nicole Recourt afgelopen kerst onderstaand stuk. Vlammend en uit het diepst van haar hart.  Ze kreeg heel veel bijval, mensen hebben haar artikel maar liefst 41 keer verder gedeeld op Facebook. En niet voor niets!

Nicole is ondermeer de drijvende kracht achter Moeders Moestuin Café, de zeer actieve en populaire Faceboek groep Tuinen delen, permacultuur en stadstuinieren (2.000+ leden) en initiatiefneemster van de Weggeefwinkel Soesterberg, in haar eigen huis. Helaas wordt dit pand binnenkort gesloopt en staat Nicole met de winkel per 14 februari op straat. Tips en hulp voor nieuwe huisvesting zijn dan ook van harte welkom!

Nicole heeft zich de functie van Kantelaar, zoals Jan Rotmans dat noemt, ter harte genomen en gaat samen met haar man een nieuwe samenwerking beginnen, genaamd Earth productions.

Je ziet de verandering pas als het er is – Nicole Recourt

Tranen rollen over mijn wangen, omdat ik eindelijk iemand hoor spreken die zegt wat ik ook al heel lang zo zie. Wees niet bang. Wees je eigen leider. Kijk en luister ajb. Doe er wat mee!!!! Wij zijn degene waar wij op wachten. De overheid krijgt een nieuwe taak, faciliteren van regel vrije zones in heel ons land, zodat wij de vrijheid krijgen om lokale samenwerkingsverbanden verder uit te bouwen en van de grond te trekken in samenwerking met de aarde…. Kijk en deel dit, voor jezelf, voor je kinderen. Er is nog veel werk te doen de komende tijd en ook ik kan dit niet alleen.


Jan Rotmans op TEDx Maastricht

Het gaat organisch, iets waar ik, als ik dit uitspreek in mijn directe omgeving een hoop onbegrip en vraagtekens over krijg, waardoor ook de nieuwe bottom up systemen zoals transition towns gekleurd worden door uniformiteit, structuur, regels en daar gaat het niet over! Laat alles los, wat je ooit geleerd hebt, want het dient je niet meer!

Stroom…. laat je visionaire geest de ruimte om ‘buiten de doos’ te kunnen creëren. Laat mensen maar lachen en kritisch zijn, en doorzie hun angst en hun ogenschijnlijke veilige comfort zone in het oog van de orkaan…

Wees een moedige rebel voor onze moeder aarde en voel je gedragen door haar en verheug je samen met mij op de samenleving voor ons allemaal die gekenmerkt wordt door harmonie, vreugde, socialiteit, zorgzaamheid, werkelijke educatie, verbinding met elkaar en de aarde en vooral geleid door liefde die we voor onszelf en elkaar voelen.

Denk niet in obstakels, maar in mogelijkheden. Weet dat je nimmer gekooid was of slaaf door iets meer dan je eigen gedachten. Jij en ik zijn altijd vrije geesten geweest. Wow, hoor het vuur in mij vlammen en het in jou aan steken. Ik voel weer hoop, ik voel mij minder alleen en een roepende in de woestijn en dat had ik even nodig.

Kom samen, bouw Earthships, start VersVoko’s en stadslandbouw, deel de voortuinen in de straat voor fruitbomen en groentes, laat Permacultuur een onderdeel van ons onderwijs worden, creëer leuke speelplekken voor je kinderen, begin Weggeefkastjes bij je eigen voordeur of in je eigen flat, creëer Peerby in je dorp of stad, richt tijdbanken op en help mee vrije pc projecten te ondersteunen, zoek met elkaar naar alternatieven die dwangarbeid en onderdrukking van de minst verdienende mens in onze samenleving bevrijdt, laten we met elkaar gaan staan voor een basisinkomen, geef om elkaar, help elkaar, steun elkaar, organiseer etentjes uit de vuilniscontainers van de supermarkten, laat Reclaim the Seeds groter en groter groeien, deel oma’s wijsheden en kruidenkennis en hervind de enorme kracht van je lichaam die Zelfgeneeskrachtig vermogen heet, Crowdfund met elkaar en wereldwijd innovatieve projecten, onderzoek de YouTube filmpjes over Rocket stoves, kruidenspiralen, strobalen bouw en vrije energie, bedenk systemen om weer in de natuur te mogen leven, nodig eens vreemde mensen uit, groet wildvreemde mensen op straat met een oprechte lach.

Er zijn zoveel mogelijkheden en ik verheug mij op de vele samenwerkingen die uit groeien tot een nieuw systeemloos maar organisch geheel van eenheid.

We are one!!! Go live it to the max in joy, love and happiness

Nicole Recourt

1 gedachte over “Je ziet de verandering pas als het er is…”

  1. Ook ik was onder de indruk van je tekst. Ik wil daarmee zeggen zo leef ik ook al de hele tijd en wat meer is zo wil ik leven, ook al zijn er nog vele obstakels maar onze manier van zijn groeit en groeit en bloeit ook al af en toe. Nog te weinig maar stilaan en aards. We moeten nog wat wegwerken. ‘Hou toch die zoektocht naar schaliegas tegen’ en hier in mijn streek: ‘Hou toch op met per se zoveel mooie landbouwgrond teniet te doen om nogmaals een uitbreiding van de Antwerpse haven, ondanks alles te willen doorvoeren, zonder draagvlak’. Wat me ook is bijgebleven is dat je als burger een miljoen handtekeningen moet voorleggen om alleen nog maar een onderwerp besproken te zien door het parlement. Kan toch niet, die mensen kiezen wij zelf en zij moeten vòòr ons spreken niet de taal van een partij of van degenen met de grootste mond en het meeste geld. Zijt maar zeker dat ik aan je zijde sta. Frank

Reacties zijn gesloten.