Categorie:

Radiodocumentaire over TT heel realistisch

Jos Wassink

In september 2010 maakte wetenschapsjournalist Jos Wassink een mooie radiodocumentaire van twintig minuten over de Transition Town beweging. Jos Wassink is vanaf 1995 werkzaam in de wetenschapsjournalistiek en heeft zich gespecialiseerd in techniek en natuurwetenschappen met accent op duurzaamheid en duurzame energie. Jos Wassink is de schrijver van het boek ‘De Energierevolutie’ uit 2007, over de noodzaak en mogelijkheden om te schakelen naar duurzame energie. Hier als pdf-download verkrijgbaar .

Voor het wetenschapsprogranmma Hoe?Zo! van TELEAC maakte Wassink zeventien interviews, ook onder de naam Energierevolutie. De zeer interessante en nog steeds actuele podcasts zijn hier on-line te beluisteren.

Boer – Bakker – TT

Aan de hand van een van de kortste voedselketens in ons land, laat Wassink zien hoe Transition Towns denken over waarom en hoe van een toekomst met veel minder olie. Voor deze documentaire sprak Jos met Paul Hendriksen (initiatiefnemer TT Deventer), Ton IJsseldijk (biologische bakker), Willy Gooiker (biologisch graanboer) en Jan Schenk (initiatiefnemer Transition Town Radio). De interviews met de boer en de bakker geven de documentaire extra zeggingskracht en laten zien dat TT in de praktijk al hier en daar bestaat.

01 RNW – Leven zonder olie by Jos Wassink