Categorie:

Inschrijving TT Training 21-23 augustus geopend

EINDHOVEN/BEEK-UBBERGEN, In het weekend van 21 t/m 23 augustus komt er weer een Transition Training, voor mensen die zich op een intensieve manier in de achtergronden en mogelijkheden van Transition Towns willen verdiepen.

De training wordt verzorgd door de Nederlandstalige TT trainerspool, die op dit moment wordt gevormd door Paul Hendriksen (TT Deventer), Hugo Klip (TT Groningen) en Marta Resink (Omslag).

Aan de training kunnen maximaal dertig mensen meedoen. Deelname kost 125 euro per persoon, all-in.
Deelname aan een TT training is vooral belangrijk voor (potentiële) leden van lokale stuur- of initiatiefgroepen. Ook andere actieve belangstellenden kunnen deelnemen.

Klik hier voor meer inhoudelijke en praktische informatie over de Transition Training, en ook voor aanmelding

Tijdens een Transition Training wordt het concept van Transition Towns in de breedte en in de diepte verkend: waar komt het vandaan, hoe werkt het en wat kun je er mee, hoe ontwikkelt het concept zich, hoe kun je een initiatiefgroep vormen en welke middelen en methoden kun je gebruiken in je eigen woonplaats? Tijdens de training wordt een wisselende mix van werk- en presentatievormen gebruikt.
Het belangrijkste doel van de training is dat de deelnemers voldoende informatie, inspiratie en concrete handreikingen krijgen om een eigen Transition-initiatief (steviger) van de grond te krijgen.

Het weekend vindt plaats in De Elegast in Beek-Ubbergen, vlakbij Nijmegen. De Elegast is een onderdeel van woon-werkpand De Refter en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

NB: een Transition Training is niet bedoeld als allereerste kennismaking van het TT-concept. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze zich al wat hebben verdiept in de achtergronden van Transition Towns, en daar – zo mogelijk – al actief mee bezig zijn.

Als eerste kenismaking met Transition Towns worden landelijke informatiedagen georganiseerd.