Categorie:

IDee Leiden gaat TT

In Leiden bestaat sinds 2008 een initiatief dat veel lijkt op een Transition Town. Aanleiding was een actieplan voor behoud van biodiversiteit (Leiden Lekker groen), waar bewoners actief bij betrokken werden door de stichting IDeewinkel. Na het plan zijn we een groen netwerk geworden, het Groene IDeeCafé. Elke 1e en 3e maandag van de maand vertonen we films over oa permacultuur, biologisch bouwen en er zijn inspirerende sprekers.

De biodiversiteitstuin

Door bewoners uit het netwerk zijn diverse duurzame of eetbare initiatieven gerealiseerd. Een daarvan is een tijdelijke biologische tuin op een braakliggend terrein achter museum Naturalis. Jongeren hebben er met ouderen samen o.a. een insectenhotel aangelegd, een kruidenspiraal, en “square foot gardening”(makkelijke moestuin) bakken. We hebben daar veel activiteiten georganiseerd en er zijn door bewoners ruim 50 kerstbomen gebracht naar ons “kerstbomenasiel”.

Kerngroep TT Leiden gezocht

We willen echter meer: zoals ook andere eetbare projecten met eetbare bomen, tuinen en balkons realiseren. Verder willen we thema’s zoals energie en biologisch bouwen, lokaal meer hart, handen en voeten geven. Mensen die interesse hebben om mee te denken en te doen in 1 van de thema’s of in een op te richten kerngroep TT Leiden, kunnen contact opnemen: Janine Vermeulen: info@ateljdekim.nl, 06-13795437.

Verder lezen over Leidse initiatieven op  Ideewinkel of  Vrij Groen