Categorie:

Hobbitstee als inspiratiebron voor Transition Towns

Op leefgemeenschap De Hobbitstee in Drenthe wordt al veertig jaar duurzaamheid in praktijk gebracht. Rianne van der Veen (TT Utrecht-Leidsche Rijn) nam op 3 en 4 oktober deel aan aan een meewerkweekend en doet verslag.

,,Afgelopen weekend was ik op bezoek in de Hobbitstee, om inspiratie opte doen voor Transition Town Leidsche Rijn. Marta Resink (Omslag) en Arjan de Vries (TT Eindhoven) waren er ook, wat erg gezellig was. Samen met acht andere meewerkers hebben we geholpen met allerlei klussen, in de tuin en in huis. En natuurlijk veel lol gemaakt.

De Hobbitstee is een leefgemeenschap in Wapserveen (Drenthe). Er wonen negen mensen (ze zoeken er nog één bij), die ieder hun eigen woning hebben, maar wel veel gezamenlijk doen. Ik was benieuwd in hoeverre hun manier van leven en werken lijkt op wat we voor onze Transition Town voor ogen hebben”. Lees verder >>>

Ook kennismaken met De Hobbitstee?

In het weekend van 7 en 8 november is er weer een meewerkweekend. Op zondag 6 december is er een meewerkdag en op 21 december een algemene rondleiding. Wie in de buurt woont kan op elke woensdag komen meewerken. Vooraf aanmelden!