Categorie:

Groningen krijgt officiële TT status

GRONINGEN – Het TT-initiatief in Groningen-stad krijgt van het Transition Network in Engeland een ‘officiële’ status. En wordt daarmee – na Deventer – de tweede Transition Town in Nederland.

Initiatiefgroepen die willen opteren voor een formele status, moeten voldoen aan een aantal international gehanteerde criteria. Eveline Rodenburg, die samen met haar partner Hugo Klip in het najaar van 2008 het Groninger initiatief nam: ,,Om aangemerkt te worden als Transition Town moet er bijvoorbeeld een stevige kerngroep zijn, een aantal leden moet de training hebben gevolgd en je moet laten zien dat de uitgangspunten van TT je ernst zijn. In Gronjngen hebben we volgens het Network ruimschoots aan die eisen voldaan. Reden voor feest!”

De ontwikkelingen in Transition Town Groningen worden zichtbaar op de website. Er is een frequent activiteitenaanbod, met ondermeer filmavonden, Transition cafe’s en workshops en er zijn verschillende werkgroepen (voedsel, energie, bouwen en wonen). In stadsdeel noord-oost staat een zelfstandig TT-initiatief in de steigers. TT Groningen geeft regelmatig een nieuwsbrief uit. Lees hier de laatste nieuwsbrief >>>