Categorie: ,

Groene Geveltuinen Golf in Deventer succes

Negen (gevel)tuinen hebben de ‘Greenteams’ van Transition Town Deventer op zaterdag 19 juni bij mensen thuis in het centrum van de stad aan mogen leggen. Met deze geveltuinen wil Transition Town Deventer meer planten in de stad brengen :  zowel eetbare planten (kruiden, groenten) in het kader van meer zelfvoorziening op voedselgebied als bloeiende planten die belangrijk zijn voor de biodiversiteit en de bijen. Elk tuintje is voorzien van een mooi TTD-bordje. Groene geveltuinen maken het idee en het werk van Transition Towns op een heel directe, praktische en duurzame manier zichtbaar. Wordt vervolgd !

Een paar reacties uit de buurt:

Wat een prachtige ervaring zaterdag 19 juni! Er kwamen 4 gebruinde tuinvrouwen met prachtige planten en een ”oranje koevoet” in de hand. Heel behendig wipte ze de steentjes er uit [ die hebben we netjes in de kelder gezet.] Een zak potgrond lag al klaar in de bakfiets. Het voelde als een heerlijk kado om deze hulp en planten zomaar te krijgen! We hebben het buur pand. Het staat al een tijd leeg,ook een beetje groener gemaakt. De eigenaar heeft er geen bezwaar tegen vanmorgen stond hij te kijken met een wat verbaasde blik in zijn ogen . Ik zwaaide naar hem en liep glimlachend naar buiten “”ik hoop dat je het goed vind? Ik heb ook de ramen gelapt en de spinnenwebben weggehaald””. Antwoord “”Prima,geen bezwaar, ziet er goed uit”.

Ik vond het een geweldig leuke actie afgelopen zaterdag ! Met onze bakfiets volgeladen met plantjes door de stad en overal prachtige geveltuintjes gemaakt.
De bordjes “TTDeventer onketent een groene golf” zijn ook goed…

Van deze dag is het volgende video verslag gemaakt: