Categorie: ,

Geweldige aanbieding TT-boeken bij van Arkel

De beste kennismaking met het werk van Transition Towns en wat ons betreft een absolute must is ‘Het Transitiehandboek – Van olie-afhankelijkheid naar lokale veerkracht van oprichter Rob Hopkins.

Al eerder schreef hij samen met Ben Brangwyn een kort boekje: ‘Basishandleiding Transition Towns – Hoe word je een transitiestad, -dorp, -streek, -gemeenschap of zelfs -eiland?’ .

Hopkins noemt op zijn beurt als zijn grote inspiratiebron ‘Ten onder te boven – Catastrofe, creativiteit en de vernieuwing van de beschaving’ van Thomas Homer-Dixon, hierbij in de aanbieding.

Rob zijn wortels liggen in de permacultuur. Zojuist verscheen een herdruk met nieuwe adressen van de enige Nederlandse permacultuur-classic ‘Tuinen van overvloed – Permacultuur als inspiratie voor een duurzaam leven op aarde’ door Fransje de Waard.

De twee dwingende redenen voor een transitie van onderop zijn piekolie en klimaatverandering. Een bekende piekoliepublicist is Dmitry Orlov. Van hem verschijnt nu ‘De val van Amerika – Een vergelijking met de Sovjetunie’. Een belangrijk boek over de gevolgen van een maatschappelijke ineenstorting en hoe je je nadien kunt redden. Zijn boek gaat dan wel niet over Nederland, het is zeer leerzame en goede stof voor een TT-avond.

Dat klimaatverandering ons noodzaakt tot een fundamentele transitie is de basis van het boek ‘Terra reversa – De transitie naar rechtvaardige duurzaamheid’ door Peter Tom Jones en Vicky De Meyere.  Het onderzoekt hoe je mensen mobiliseert en wat er moet gebeuren op het terrein van mobiliteit, voeding, terrorisme en bouwen&wonen.

In 1979 bestelde Uitgeverij Jan van Arkel een lading buttons ‘Geen kernenergie of kolen, neem een molen’. Deze werden spoedig overbodig omdat kernenergie in de ban werd gedaan. Maar: wie wat bewaart, die heeft wat – nu zijn deze mooie, blauwe buttons weer hard nodig.

Zes boeken voor vijftig euro

Deze zes boeken en de buttons zijn zeer geschikt voor standverkoop en een tt-groep kan zo ook wat geld in kas krijgen. Er is nu een proefpakket verkrijgbaar voor 50,00 Euro (ipv 82,30) plus 7,50 porto. Bij bestelling van meerdere pakketten blijft de porto 7,50.

  1. Basishandleiding TT 5,00
  2. Transitiehandboek 17,50
  3. Ten onder te boven 14,95
  4. Tuinen van overvloed 14,95
  5. De val van Amerika 14,95
  6. Terra reversa 14,95
  7. 10 Buttons “Geen kernenergie of kolen, neem een molen”

Bestel door een mailtje te sturen naar info@janvanarkel.nl.

Meer informatie vind je op www.janvanarkel.nl.

Jan van Arkel

uitgever en penningmeester TT-Nederland