Categorie:

Geen Feed-In? Met Zonvogel doen we het zelf wel!

Enige tijd geleden ondertekenden bijna 16.000 Nederlanders een open brief van stichting iNSnet, waarin opgeroepen werd  tot invoering van de succesvolle teruglever vergoeding voor groene energie in Nederland: de zogenaamde Feed-In. Naar Duits voorbeeld alwaar het al jaren een groot succes is en heeft geleidt tot de opbloei van een florerende zonne-energiesector. De reactie van de regering daarop is en blijft in onze ogen onvoldoende.

Samen met ODE, Organisatie voor Duurzame Energie, heeft stichting iNSnet de coöperatieve vereniging de Zonvogel opgericht. De coöperatie wordt mede gesteund door Dr. Hermann Scheer, de grondlegger van het Duitse feed-in systeem en nu voorzitter van de wereldwijde organisatie voor duurzame energie IRENA, die het comité van aanbeveling voorzit.

Iedereen kan lid worden. Als lid van de Zonvogel kunt u:

  • zelf zonne-energie opwekken, ook als u geen eigen dak beschikbaar heeft
  • de kosten voor elektriciteit niet verder laten stijgen
  • geld verdienen in plaats van geld uitgeven aan elektriciteit
  • sparen voor een toekomst vol zonne-energie
  • samen een vuist maken tegen klimaatverandering

Door samen in een coöperatie zonne-energie op te wekken, kunnen we de nadelen en beperkingen van de SDE subsidie opvangen en compenseren met nieuwe mogelijkheden.  Alle informatie daarover vindt u op de website: http://www.zonvogel.nl

Ook vindt u daar informatie over het lidmaatschap en een aanmeldformulier.

We kunnen lang blijven praten. Maar we kunnen ook laten zien dat het anders kan. Word daarom lid van de Zonvogel. En help mee om de daken van Nederland blauw te kleuren en onze toekomst groen te houden.