Categorie: ,

Ga jij bomen planten?

Heb je wel eens gehoord van Meer Bomen Nu? Deze beweging wil uiteindelijk miljoenen bomen planten. Dat is nogal wat! Maar als we dit doen, dan halen we 15 gigaton CO2 uit de lucht. Een essentiële stap op weg naar een stabiel klimaat. Onhaalbaar? Nee, niet als we dit op lokaal niveau samen met enthousiaste mensen uit jouw eigen omgeving gaan ondersteunen door bomen planten. De vraag is dan: “waar halen jullie die bomen vandaan?” Het antwoord op de vraag is: Meer Bomen Nu.

Wat is Meer Bomen Nu?

De ecologische crisis waar we in verkeren, vereist een urgente, grootschalige en gezamenlijk uitgevoerde actie. Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om komende winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. Zij zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden. En die bomen zijn ook beschikbaar.

Regulier worden bomen en struiken afgenomen bij boomkwekers. Maar er is een andere voor de hand liggende maar weinig gebruikte bron voor plantgoed: de natuur. Meer Bomen Nu verzamelt de overdaad aan jonge struiken en bomen in natuurgebieden, en plant die op andere plekken terug. MEERGroen doet dit al jaren als standaard onderdeel van natuurbeheer. Maar dat kunnen burgerinitiatieven natuurlijk ook!

Dit is vrijwilligerswerk: lokaal, gezellig en actief! Je draagt direct bij aan een beter klimaat en een groenere buurt. Meer weten: kijk op de site van Meer Bomen Nu. Vanaf 7 juli zijn daar weer bomen te bestellen. Plan voor jouw TT alvast een groene actie komende winter ;-)

Naar MeerBomenNu.nl

En als je ook vrijwilliger wil worden, dan kan dat ook. Aanmelden als vrijwilliger kan via: https://meerbomen.nu/aanmelden/aanmelden-vrijwilligers/

Zelfs Frans Timmermans verwijst naar deze actie als slim en inspirerend initiatief.