Categorie: ,

Franse bioscoop hit ‘Demain’ vanaf 21 april in Nederland

‘Tomorrow’ heet hij in de Nederlandse editie: de prijswinnende documentaire film ‘Demain’ is vanaf 21 april in een 20-tal theaters in het hele land te zien. Als het net zo’n succes wordt als in Frankrijk (inmiddels gingen meer dan 1 miljoen mensen de film zien), dan zal dat aantal vertoningslocaties snel uitbreiden.

Tomorrow is gemaakt door een groepje jonge cineasten, die de wereld over gaan op zoek naar inspirerende voorbeelden van hoe we de toekomst kunnen gaan vormgeven in een werkelijk duurzame samenleving, waarin we bovendien het gebruik van fossiele brandstoffen hebben afgezworen.

Ze beginnen en eindigen hun speurtocht in Totnes, de Zuid-Engelse bakermat van de internationale beweging waar Transitie Nederland ook deel van uitmaakt. Aan de hand van vijf thema’s (voedsel, energie, economie, democratie en educatie) verkennen zij het brede spectrum van reeds in de praktijk gebrachte mogelijkheden tot positieve verandering.

De film blijkt in Frankrijk de bezoekers dermate te kunnen raken, dat velen zich na het zien ervan spontaan aanmelden bij de plaatselijke Transitiegroep, of het initiatief nemen om er zelf een op te richten. Meer info over de film, vertoningslocaties en meervind je hier ; of bekijk eerst de trailer!