Categorie:

Filmprogramma TT Vallei (Ede-Wageningen e.o.)

WAGENINGEN – Na een drukbezochte eerste filmavond op 9 september, gaat TT Vallei in vliegende vaart verder. Er komen nog drie filmavonden, en meer… Een tussenverslag.

Meer dan 70 bezoekers kwamen op woensdag 9-9-9, de dag van de duurzaamheid, naar het Heerenstraat-theater, waar we de film ‘The Power of Community’ draaiden. Na de film was er gelegenheid om indrukken en ideeën uit te wisselen, wat we zelf en met elkaar kunnen doen.

25 september: Bijeenkomst in Het Groene Wiel
Op 25 september is er een open avond in het Groene Wiel (Hendrikweg 14b, Wageningen), om samen de ideeën verder uit te werken. Op dezeavond verdiepen we ons meer in de Transition Towns benadering: hoofd, hart en handen komen aan bod. We gaan kort in op de achtergronden van de stijgende olieprijzen en klimaatverandering. We gaan ons voorstellen hoe de Vallei eruit ziet over 100 jaar, vanuit de basisgedachten van Transition Towns. En er zal uitgebreid met elkaar worden uitgewisseld rondom thema’s als (lokaal) voedsel, energie, transport, economie en leefstijl. Zo krijgen alle ideeën en enthousiasme de ruimte om uit te groeien tot werkgroepen, praktische projecten en activiteiten. Ook nieuwe belangstellenden zijn welkom.

Vervolg filmavonden
De volgende filmavonden staan gepland voor 10-10, 11-11 en 12-12. Naar verwachting met films over permacultuur, de wereldwijde Transition Town beweging en een film met prachtige beelden en een krachtige boodschap van over de hele wereld. Houd de berichten in de gaten voor het definitieve programma.

Over de initiatiefgroep TT Vallei
Even voorstellen: De coördinatie van TT Vallei wordt op dit moment gedragen door Malika Cieremans en Marijke Kuipers, samen met een initiatiefgroep van zes mensen. Wij hoorden dit voorjaar van de Transition Towns beweging, en zijn enthousiast geworden. Met elkaar hebben we deze zomer de eerste ideeën uitgewisseld wat Transition Towns voor ons betekent en hoe we dit in Ede-Wageningen en omstreken tot een succes kunnen maken. Als initiatiefgroep willen we een platform-functie vervullen, zodat iedereen met vragen, ideeën en activiteiten op het gebied van lokale duurzaamheid elkaar kan vinden en er prachtige gezamenlijke projecten kunnen ontstaan.

Tijdens de volgende bijeenkomsten is er volop ruimte om rond allerlei thema’s ideeën uit te wisselen en om te zetten in praktische projectactiviteiten. Met name de open space avonden zijn hiervoor dé plek om je idee te presenteren, of te horen wat er nog meer voor interessants gebeurt.

Wie belangstelling heeft om actief mee te helpen om de de organisatie verder op poten te zetten, kan contact opnemen. Denk bijvoorbeeld aan meedenken over goede acties, bestuursfuncties of projectaanvragen. Ook praktische hulp is welkom, bijvoorbeeld bij het organiseren van bijeenkomsten, ontwikkelen van materialen, bijhouden van informatie en website, of het verspreiden van folders.

Contactpersonen/coördinatie: Malika Cieremans, 06-50622137 en Marijke Kuipers, 06-42383361, e-mail: ttvallei ( at ) gmail.com