Categorie:

Filmavonden in TT Amersfoort (i.o.)

Na filmavonden in maart en april, biedt de initiatiefgroep Transition Town Amersfoort (i.o) in juni en juli een serie van zes filmbijeenkomsten. De drie films worden elk twee keer vertoond, telkens op een andere locatie in de stad. Alle films zijn Nederlands ondertiteld.

Download filmprogramma_amersfoort_juni 2009

The power of community – how Cuba survived peak oil
Film van Faith Morgan/Community Solution (VS) uit 2006. Toen de Sovjet Unie in 1990 de oliekraan naag Cuba dichtdraaide, stortte Cuba’s economie in elkaar. De import van olie halveerde en het voedsel nam af met 80 procent. Deze film vertelt over de wanhoop alsook over de kracht en de creativiteit van het Cubaanse volk tijdens deze moeilijke periode. Een prachtige en inspirerende film!
Meer over deze film >>>

Data:
– dinsdag 16 juni om 20.00 uur in wijkcentrum de Neng, Engweg 7, Hoogland
– woensdag 8 juli om 20.00 uur wijkcentrum de Tandem, Paulus Borstraat 41, Soesterkwartier

————————————–

A crude awakening
Film van Basil Gelpke and Ray McCormack, Zwitserland, 2006. ,,De beste uiteenzetting op film over piekolie tot nu toe”, volgens Rob Hopkins, de ‘vader’ van Transition Towns.
Meer over deze film >>>

Data:
– dinsdag 23 juni om 20.00 uur in wijkcentrum de Trefhorst, Bruispad 2, Schothorst
– woensdag 1 juli om 20.00 uur in wijkcentrum de Roef, Neptunusplein 66 k, Kruiskamp

————————————-

We feed the world
Film van Erwin Wagenhofer, Oostenrijk, 2005. Met even wonderschone als onvergetelijke beelden ontrafelt ‘We Feed the World’ het bizarre verhaal van ons voedsel alvorens het in de schappen van de supermarkt belandt. Regisseur Erwin Wagenhofer onderzoekt de marktmechanismen die ten grondslag liggen aan onze voedselindustrie en roept verschillende interessante vragen op: waarom is strooizout bijvoorbeeld meer waard dan graan? En hoe kan het dat dagelijks 100.000 mensen omkomen van de honger terwijl er wereldwijd genoeg voedsel wordt geproduceerd voor 12 miljard mensen?
Meer over deze film >>>

Data:
– donderdag 18 juni om 20.00 uur in wijkcentrum de Boerderij, Zeldertsedreef 2, Nieuwland
– dinsdag 30 juni om 20.00 uur in wijkcentrum de Driehoek, Woestijgerweg 3, Leusderkwartier

———————————-

Meer over het initiatief Transition Town Amersfoort en over het filmaanbod, bij Peter van Lier, tel. 06-54726743, e-mail: pvanlier ( at ) zonnet.nl of Yvonne Feuerhahn, e-mail: ovy ( at ) gmx.net
Voor meer informatie over Transition Towns op de landelijke website www.transitiontowns.nl