Categorie:

Cuba-film nu ook Nederlands ondertiteld

De film ‘The Power of Community – How Cuba Survived Peak Oil’ is nu ook beschikbaar met Nederlandse ondertiteling. Deze inspirerende en veelbekroonde film gaat over de ontwikkelingen die op Cuba op gang kwamen nadat de Verenigde Staten de oliekraan naar dit eiland hadden teuggedraaid. Oliegestuurde economieën kunnen erg veel leren van de Cubaanse aanpak en ervaringen!

Deze film wordt wereldwijd veel gebruikt tijdens bijeenkomsten van (startende) Transition Towns, vanwege de vele voorbeelden op het gebied van kleinschalige biologische landbouw (ook in steden), permacultuur, openbaar vervoer, architectuur en stedelijke ontwikkeling.

De Nederlandse vertaling en ondertiteling werden verzorgd door Transition Towns België. Zij brengen de film nu als ‘zwerffilm’ in omloop. De Nederlands ondertitelde film is nog niet te koop.

De producent van de film, Community Solutions in Ohio (VS), zal de Nederlandse ondertiteling toevoegen aan het keuzemenu op de algemene dvd; deze uitgebreide versie zal in de loop van 2009 bij Community Solutions te koop zijn.

Groepen die de film in Nederland willen vertonen, kunnen een exemplaar lenen bij Omslag. Ook sommige lokale TT-initiatiefgroepen hebben exemplaren van de film.