Categorie:

Film ‘In Transition’ op 29 januari bij Omslag (Eindhoven)

EINDHOVEN – Tijdens de maandelijkse filmavond bij Omslag in Eindhoven, wordt op vrijdag 29 januari de splinternieuwe film ‘In Transition’ gedraaid. De film is Nederlands ondertiteld. Na de pauze volgt een gefilmd (Engelstalig) interview met Sophy Banks over de psychologie van verandering.

De film In Transition *) laat zien hoe Transition Town-initiatieven op verschillende plekken in de wereld concreet vorm krijgen. Hoofdthema’s in de film zijn: introductie van het TT-concept, uitleg van de term ‘Peak Oil’, de start van een TT-initiatief, initiatieven m.b.t. lokaal voedsel, de introductie van lokaal geld, onderwijs en educatie, vervoer, en contacten met het lokaal bestuur. De film duurt ongeveer 50 minuten.

Na een korte pauze volgt een (niet ondertiteld) Engelstalig interview met Sophy Banks, die als trainster betrokken is bij het internationale Transition Towns-netwerk. Zij gaat uitgebreid in op de psychologie van veranderingsprocessen, een belangrijk onderdeel van het TT-concept. Dit deel duurt ongeveer een half uur.

Na afloop kan desgewenst worden nagepraat over de ontwikkelingen rond Transition Towns in Nederland.

De film wordt gedraaid bij Omslag, Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling, Hoogstraat 301a in Eindhoven. Aanvang: 20:00 uur precies.
Vooraf aanmelden is absoluut noodzakelijk i.v.m. de beperkte ruimte. Bel daarvoor: 040-2910295.

Vanaf 19:30 staat er (biologische) koffie, thee en sap klaar en ook na afloop is er nog iets te drinken. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Meer over deze filmavond >>>

———————————————————————————————————-

*) De film ‘In Transition’ maakt deel uit van een dubbel-dvd, uitgebracht door het Transition Network: ‘In Transition – From oil dependence to local resilience’. De eerste dvd is rijk voorzien van allerlei ‘bonussen’, zoals over ‘tuinenruil’, lokaal duurzaam bouwen, een workshop fietsen repareren voor kinderen, de energie monitor, het opstellen van een lokaal Minder Energie Plan en het organiseren van een groene markt.
De tweede dvd bevat vijf lange documentaires: een interview over Transition Town-initiatieven in Japan, verschillende TT-presentaties in Nieuw Zeeland, een complete presentatie door Richard Heinberg over Peak Oil, en twee vraaggesprekken met Sophy Banks van het Transition Network, respectievelijk over ‘burn out’ en over de psychologie van verandering.
Alleen de hoofdfilm is voorzien van Nederlandse ondertitels; alle overige items zijn (helaas) alleen Engelstalig, maar voor wie redelijk Engels verstaat zijn ze goed te volgen.

Dubbel dvd ‘In Transition 1.0’ binnenkort te koop in Nederland

Om de film In Transition op een eenvoudige en snelle manier verkrijgbaar te maken in Nederland, heeft Omslag besloten de dubbel dvd in de verkoop te nemen. Naar verwachting zal de film eind januari 2010 leverbaar zijn voor 17 euro, exclusief porto (2 euro). Bestellen kan via website van Omslag.

(Officieel geregistreerde lokale TT-groepen in Nederland kunnen de film met korting bestellen bij Transition Town Deventer)