Categorie:

Film ‘In Transition 1.0’ te koop in Nederland

TOTNES/EINDHOVEN – In januari 2010 verscheen de eerste film over de wereldwijde Transition Towns beweging met Nederlandse ondertiteling: ‘In Transition 1.0 – from oil dependence to local resilience’. De film maakt deel uit van een dubbel-dvd, uitgebracht door het Transition Network.

De film ‘In Transitie’ laat zien hoe Transition Town-initiatieven op verschillende plekken in de wereld concreet vorm krijgen. Hoofdthema’s in de film zijn: introductie van het TT-concept, uitleg van de term ‘Peak Oil’, de start van een TT-initiatief, initiatieven met betrekking tot lokale voedselproductie, de introductie van lokaal geld, onderwijs en educatie, vervoer en contacten met het lokaal bestuur. De film duurt ongeveer 50 minuten en is Nederlands ondertiteld. Bekijk de inhoudsopgave>>>

De eerste dvd is voorzien van tien bonussen, zoals over ‘tuinenruil’, lokaal duurzaam bouwen, een workshop fietsen repareren voor kinderen, de energie monitor, het opstellen van een lokaal Minder Energie Plan en het organiseren van een groene markt.

De tweede dvd bevat vijf lange documentaires: een interview over Transition Town-initiatieven in Japan, verschillende TT-presentaties in Nieuw Zeeland, een complete presentatie door Richard Heinberg over Peak Oil, en twee vraaggesprekken met Sophy Banks van het Transition Network, respectievelijk over burnout en over de psychologie van verandering.

De hoofdfilm is voorzien van o.a. Nederlandse ondertitels; alle overige items zijn Engelstalig, maar voor wie redelijk Engels verstaat zijn ze goed te volgen.

Tijdens de eerste vertoningen in Nederland werd de film met groot enthousiasme ontvangen.

‘In Transitie’ nu te koop bij Omslag!

Om de film op een eenvoudige en snelle manier verkrijgbaar te maken in Nederland, heeft Omslag de dubbel-dvd in de verkoop genomen. De dvd kost 17 euro, plus 2 euro verzendkosten. Te bestellen via de website van Omslag >>>