Evenementen

13 maart 2024 - 19:30

Op woensdag 13 maart gaan we om 19:30 met elkaar in gesprek over bewegingsopbouw. Hoe pak je dat aan in jouw buurt? Welke methoden zijn er om mensen te inspireren.

Programma

De Key-note van deze avond is Peter Kodde, medeoprichter en trainer bij Stroomversnellers. Peter gaat ons wegwijs maken in het opbouwen van een lokale beweging. Aan de hand van een aantal voorbeelden en een interactieve oefening raken we stap voor stap ingewijd in bewegingsopbouw. Onderwerpen die zeker langskomen: hoe werf je lokaal andere enthousiastelingen voor het Transitie initiatief, maar ook kijken we naar de structuur die nodig is om een langere tijd op een goede manier met elkaar samen te werken. We delen ervaring en leren van fouten van anderen, dan hoef je die niet meer zelf te maken. We hebben een expert op het gebied van bewegingsopbouw. En we leren ook van elkaar en er is veel ruimte voor vragen.

Over Peter

Peter heeft +25 jaar ervaring in het opzetten van campagnes rond bouwprojecten, fossiele brandstof en boskap. “Mijn drijfveer is mensen laten zien dat als je je goed organiseert en strategisch slim bent, je zelfs de machtigste tegenstanders op de knieën kunt krijgen.” Peter werkt als organizer bij Milieudefensie.

We vinden het fijn als je je vooraf aanmeld, dan weten we ongeveer op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Dit is handig voor de interactieve oefening.

Je ontvang dan ook de ZOOM link in je mail (dit kan een paar minuten duren).