Evenementen

Transitie Treffen (online) (2)

Datum: dinsdag 13 april 2021: 20:00 - 21:30

Onze gast deze avond is Rob Hopkins die in Groot-Brittannië de Transition Towns beweging is gestart rond 2005. Al vrij snel startte ook in Nederland een initiatief en sluiten de eerste steden en dorpen zich aan. Burgers werken – bottom-up – samen aan een meer lokale en sociale economie. Ze creëren vanuit deze beweging een sociale zorgzame cultuur en een veerkrachtige gemeenschap. Ze stimuleren lokaal ondernemerschap, leren (vergeten) essentiële vaardigheden, organiseren buurttuinen, repaircafés en deel-initiatieven, ze beginnen met een lokale munt of een energiecoöperatie. Inmiddels is de Transitiebeweging verspreid over meer dan 50 landen.

Rob zal ons deze avond inspireren ons voorstellingsvermogen te gebruiken. In 2019 verscheen zijn boek “from What Is to What If”. Dit boek blijkt een aantrekkelijk pleidooi voor de kracht van verbeelding. We leven in een tijd waarin er gelijktijdig sprake is van een ecologische-, economische- en energiecrisis. Juist nu hebben we een enorme behoefte aan nieuwe ideeën en een groot verbeeldingsvermogen bij burgers, ondernemers, onderwijzers en beleidsmakers. Wat kunnen wij als beweging lokaal met deze inzichten?
Wel goed om te weten dat deze sessie voor een groot deel Engelstalig zal zijn.

Geef je op, dan ontvang je een link waarmee je op 13 april om 20.00 kan inloggen. NB: Dit is deel 2 van de online serie, er volgen er nog 2.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.