Evenementen

12 februari 2022 - 11:00

Er is veel gaande, vandaag de dag, aan ontwikkelingen rond klimaat, duurzame en eerlijke economie. Het is onderhand niet meer bij te houden. Hierdoor ontstond bij Marleen Heeman de behoefte om effectiever te worden: met minder inspanning meer resultaat. “Mijn tijd en energie zo inzetten dat ik mezelf niet uitput en optimaal bij kan dragen. Toen ik de gelegenheid kreeg de opleiding leiderschap en bewegingsopbouw bij het Lowlander Project te volgen heb ik meteen toegehapt.” Op dit moment brengt Marleen deze kennis in de praktijk door het opzetten van de Transitie Academie voor Transitie Nederland.

Pilot van de Transitie Academie

In het laatste TT Treffen van 2021 maakten we kennis in december met de Ella Vogelaar Academie voor gemeenschapskracht. Daar is aanbod om te leren over transitie. Als resultaat van haar opleiding zet Marleen nu voor Transitie Nederland de Transitie Academie op. “Van en met elkaar leren” – hoe bij te dragen aan de transitie naar een eerlijke en duurzame wereld.

Er is ook al aanbod in de maak. Op 12 februari van 11:00 tot 13:00 uur zal er, hopelijk live in Castricum, een pilot zijn: introductie Transitie Towns: uitgangspunten en werkwijze voor lokale projecten. Deze pilot wordt uitgevoerd door Maarten Nijman en Marleen Heeman. Als je bij deze pilot aanwezig wil zijn, kun je even contact opnemen met marleen.heeman@transitiecastricum.nl.

In april willen we de basistraining Transition Towns aanbieden (23 en 24 april). Dit wordt ook een Train-de-Trainer, waarbij twee mensen meelopen met Paul om de kunst van basistraining geven te leren. Misschien iets voor jou? Training geven bij Transitie Nederland is overigens iets waar een vergoeding tegenover staat. Later in het jaar komt er weer een training op basis van het gedachtegoed van Joanna Macy’s “Het web dat weer verbindt”, door Manon Danker.

Juist in deze tijd van onzekerheid, lockdown, virus verspreiding inspireert het om aan je veerkracht te bouwen! Doe je mee?