Basistraining Transitie in Wijhe


Basistraining Transitie in Wijhe


Datum: zaterdag 13 oktober 2018: 09:00 - 17:00
zondag 14 oktober 2018: 09:00  - 17:00

Op 13 en 14 oktober gaat een groep van maximaal 25 deelnemers gedurende een weekeinde aan de slag in het Langhuus,  Langstraat 29, Wijhe. De organisatie is in handen van Wijhe in Transitie. Er is nog een aantal plekken beschikbaar. De training is open voor iedereen in Nederland en Vlaanderen.

Hoe dan ook doet als het even meezit de voltallige initiatiefgroep van Wijhe in Transitie mee, en ook mensen die recentelijk zijn aangehaakt bij een van de werkgroepen van diens zusterorganisatie Olst in Transitie. En niet voor niets, want de training gaat in op  heel praktische vragen als: Wat ‘doe’ je in Transitie? Waar komt het concept vandaan, hoe werkt het en wat kun je er mee? Hoe vorm je een effectieve initiatiefgroep en welke middelen en methoden kun je gebruiken in je eigen woonplaats? Na afloop van de training beschikken de deelnemers over een volle gereedschapskist, een stevige basis om lokaal mee aan de slag te gaan.

Praktische handvatten voor iedereen

De training is overigens niet alleen voor wie in het kader van Wijhe in Transitie actief is of wil gaan worden. Hij biedt namelijk  praktische handvatten  voor iedereen die aan de slag wil (zijn) met de kanteling naar een duurzame samenleving, op welk terrein dan ook. Dat kan dus ook binnen je werk, in je eigen straat of buurt, bij andere organisaties, instellingen en overige sociale verbanden.

Overigens zijn dit allemaal zaken die de initiatiefgroep van Wijhe in Transitie graag wil ondersteunen. Het uiteindelijke doel van het Transitie-initiatief is om te komen tot een energie- en klimaatneutraal dorp, dat qua voedsel grotendeels zelfvoorzienend is. Wijhe in Transitie wil ook toewerken naar een duurzame, sterk lokaal gerichte economie, en stimuleren dat Wijhenaren nog meer dan nu in allerlei plaatselijke initiatieven met elkaar samenwerken.

Informatie en aanmelden

De training vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 oktober van 9:00 tot 17:00 uur. Deelname kost 35 euro per persoon.  De training wordt gegeven door Paul Hendriksen, landelijk Transitietrainer en lid van het Olster Transitie-Kernteam. Voor opgave kun je dit formuliertje invullen.

Heb je eerst nog vragen? Stuur dan een mailtje naar wijhe.in.transtie@gmail.com, of bel naar de TransitieTelefoon op 0570-595831. Meer informatie is ook te vinden op de website www.wijhe-in-transitie.nl . Na aanmelding krijgen de deelnemers nadere details toegestuurd.

Zie https://www.facebook.com/events/182068215946939/
Translate »