Categorie: , ,

Europees energiebeleid en dure olie op ASPO PeakOil congres Brussel

Samen met ASPO België organiseert Peakoil Nederland de 9de conferentie van de Association for the Study of Peak Oil & Gas. Deze zal plaatsvinden op 27-29 April 2011 in Brussel. Dit jaar wordt naast inschattingen over de beschikbaarheid en kosten van fossiele brandstoffen, speciaal aandacht besteedt aan de impact van dure energie op de wereldeconomie, landbouw, en het Europese energie beleid. Als locatie is Brussel gekozen om het thema, “Europees Energiebeleid in een tijdperk van dure energie” kracht bij te zetten.

Dure energie en economische crisis

De rode draad van de ASPO 9 conferentie is het Europese energie beleid in de context van Peak Oil en dure energie. De olieprijs is vandaag de dag alweer bijna 100 dollar per vat, net nu we uit de economische crisis aan het krabbelen zijn. De dimensie van Europees energie beleid wordt extra benadrukt door een speciale bijeenkomst in het Europese Parlement op 3 mei.

Peak Oil in Waals parlement

De conferentie heeft ook een regionaal karakter dankzij een extra evenement in het parlement van Wallonië op 26 April, een geschikte locatie door het bewustzijn van het parlement over Peak Oil.  Met name via haar Peak Oil commité opgezet via een algemene stemming op 16 Juli 2008. Elk van deze extra evenementen heeft een eigen programma en is publiekelijk toegankelijk.

Presentaties over

  • De beschikbaarheid van fossiele brandstoffen
  • Effecten van hoge olieprijzen op de macro-economie
  • Effecten van hoge olieprijzen op de landbouw
  • Visies op energiebeleid inclusief mechanismes voor het stimuleren van duurzame energie, efficiëntie en mobiliteit
  • De integratie van duurzame energie in het Europese elektriciteitsnet en energiemodellen

Bekijk de volledige lijst van alle 40 spekers op de conferentie website.