Categorie:

‘Eten van de Heuvelrug’

Onze regio valt in de smaak!

Waarom zijn er op de Utrechtse Heuvelrug zoveel imkers? Wat heeft en had dat te maken met de grote hoeveelheid schapen en gewassen als boekweit en tabak? Hoe komt het dat er op veel plekken ijskelders, duiventorens en moestuinen zijn? Wat at men vroeger? Allemaal vragen die opborrelen als je gaat nadenken over eten en voedsel op en van de Utrechtse Heuvelrug.

Annet Werkhoven geeft in het boek ‘Eten van de Heuvelrug’ op veel van bovenstaande vragen antwoord. Zij is ook op zoek gegaan naar plaatsen waar je tegenwoordig terecht kunt voor lekker en biologisch verantwoord eten. Om één en ander zelf uit te proberen zijn er ook recepten te vinden in het boek. Kortom: een boekje om van te smullen!
‘Eten van de Heuvelrug’ is een uitgave van: Stichting De Werkhoven voor lokale historie.

Op maandag 10 januari 2011 van 10.00 tot 12.00 u. is Annet Werkhoven te gast in Regiobibliotheek Z-O-U-T, locatie Driebergen. Zij zal aan de hand van foto’s en verhalen, op haar inmiddels bekende enthousiaste manier, vertellen over het boek ‘eten van de Heuvelrug’. Entree € 1,-.

Zodra we weten waar het boekje te bestellen is, zetten we het op de site!

Kijk verder op de nieuwe website: TT Heuvelrug!