Categorie:

EnergieLokaal: 10 december in Amsterdam

AMSTERDAM – Verschillende organisaties die zich bezighouden met lokale duurzame energie presenteren zich op 10 december in De Balie onder de noemer ‘EnergieLokaal’.

Op donderdag 10 december organiseert NEWNRG in De Balie voor de vierde keer een workshop over particuliere energie, ook wel Nieuwe Nutsbedrijven, lokale energiebedrijven of duurzaam decentraal geheten. Organisator Pauline Westendorp van NEWNGR: ,,Doel van de dag is enerzijds de bestaande initiatieven op het gebied van lokale energie bekendheid te geven (er is inmiddels een lijst met zo’n 45 gerealiseerde initiatieven). Anderzijds wordt een gelegenheid geboden kansen en hindernissen te benoemen en zoveel mogelijk oplossen. De ervaring is dat er bij deze workshops specialisten komen op juridisch, financieel en organisatorisch gebied en daarnaast particulieren, lokale, regionale en landelijke overheid, corporaties en ontwikkelaars, leveranciers van apparatuur, etc.

De locatie van de bijeenkomst op 10 december is De Balie, aan het Kleine Gartmanplantsoen 10, nabij het Leidseplein in Amsterdam.

Het propramma van NEWNRG begint rond 13:00 uur. Om 10:30 uur start er al een programma door Boer zoekt Buur (zonnepanelen voor boerderijen) en om 18:00 uur is er een ledenvergadering van zonne-energiecooperatie de Zonvogel.

Het middagprogramma ziet er voorlopig als volgt uit:

12:15 ontvangst met lunch

13:15 presentatie van 10 ‘energielokaa’ parels

14:00 parallelsessies (waarvan 1 kennisuitwisseling, kansen en hindernissen rondom lokale energie, de bekende workshop van NEWNRG)

16:00 terugkoppeling parallelsessies, toelichting AWARD uitreiking voor lokale energie initiatieven in het voorjaar van 2010 en Boer zoekt Buur deel 2.

17:00 borrel

De bijeenkomst wordt omlijst door informatieve posters met voorbeeldprojecten op het gebied van lokale energie.

Deelname aan de workshop kost € 50,-, exclusief btw. De definitieve agenda volgt na aanmelding, via: pauline@newnrg.nl

Naar de website van NEWNRG >>>