Categorie: ,

Eetbare stad in kaart gebracht – TT Utrecht

“Pluk de stad” is een website waarop alles is te vinden over wat eetbaar is in de openbare ruimte van de stad. Op de website hebben deelnemers in kaart gebracht welke eetbare noten en vruchten waar te plukken zijn en wanneer, recepten, een plantendatabase en nog veel meer.

Het is zonde dat er zo veel eetbare bomen en planten in de stad groeien die niet geplukt worden. Met deze website wil TT Utrecht mensen informeren en stimuleren om de rijkdom aan gezonde, wilde planten die er in de stad is ook te gebruiken. Dat is leuk. Gezond. En lekker. Maar ook belangrijk.

De stad als openbare groentewinkel

Om minder afhankelijk te zijn van voedsel dat van de andere kant van de wereld komt, is een lokale voedseleconomie essentieel. Voedseltransporten kosten veel onnodige energie en extra CO2 uitstoot, terwijl we genoeg seizoensgroenten in Nederland hebben om het jaar rond van te eten.

Maar weten we nog wel wat er eigenlijk in onze eigen streek groeit? Of welke groenten er bij dit seizoen horen? Door zelf te oogsten krijg je weer meer oog voor de natuur, vlakbij in je eigen straat.

Niet dat iedereen weer boer hoeft te worden. Maar wel om te laten zien hoe makkelijk het is om ook in de stad eetbare planten te hebben en zelf je eten te kunnen verzamelen. Wat ons betreft is elke nieuwe boom die in Utrecht wordt geplant eetbaar en gebruiken we het openbaar groen als openbare groentewinkel!

 

Pluk de Stad is erg benieuwd naar ervaringen van gebruikers.
Geef je reactie via info@plukdestad.nl. Alle tips voor verbetering zijn welkom via het feedback systeem: http://bit.ly/hhUz2s