Categorie:

Films op dvd met Nederlandse ondertiteling

Steeds meer lokale TT-initiatiefgroepen stellen programma’s samen met informatieve en inspirerende films. Enkele veelgebruikte films zijn nu beschikbaar met een Nederlandse ondertiteling. En er komen er meer.

Samen met een groep een film bekijken en na afloop daarover napraten blijkt een goede manier om meer mensen te betrekken bij Transition Town initiatieven. Immers: Transition Towns werken enerzijds aan bewustmaking, maar richten zich vooral op oplossingsrichtingen naar een minder olieafhankelijke en duurzame samenleving.

Naarmate het aantal lokale TT-groepen groeit, neemt ook de vraag toe naar meer films, en bij voorkeur films met een Nederlandse ondertiteling. De veelgebruikte film ‘The Power of Community – How Cuba Survived Peakoil ‘is door onze Vlaamse Transitievrienden al van een vertaling voorzien. Deze versie is als zwerffilm in omloop, maar kan niet worden gekocht. In Nederland zijn exemplaren van deze film te leen bij Omslag.

Een uitgebreid overzicht van aanbevolen films m.b.t . Transition Towns staat op de filmpagina van deze website. Daar zullen we ook bijhouden welke films met Nederlandse ondertiteling beschikbaar komen.

Filmvertalingen door TransMoves

TransMoves is een non-profit bedrijfje gelieerd aan de Nederlandse Transition Towns beweging, dat zich erop toelegt belangrijke en veelgevraagde films van een Nederlandse ondertiteling te voorzien. De films kunnen worden besteld door TT-initiatiefgroepen voor vertoning in eigen kring. De dvd’s zijn te koop voor 5 euro per stuk – bij minimale afname van twee dvd’s per bestelling .

Tot nu toe zijn beschikbaar:

  • A Crude Awakening: the oil crash (bestelcode ‘ACA’)
  • The End of Suburbia. Oil Depletion and the Collapse of The American Dream (bestelcode ‘TEOS’)
  • HOME – over klimaatverandering, biodiversiteit en de schoonheid van de aarde (bestelcode ‘HOME’) (te leen bij Omslag)
  • A Farm for the Future – over de omschakeling van gangbare landbouw naar permacultuur (bestelcode ‘FFTF’)
  • The Story of Stuff, in combinatie met een uitleg van ‘De Twaalf Stappen naar transitie’ door Rob Hopkins. (bestelcode: SOS)

Films bij TransMoves bestellen:

De prijs per dvd is 5 euro. U dient minimaal 2 dvd’s te bestellen (titels naar keuze).
Stuur een e-mail naar: transmoves@gmail.com en geef daarin aan welke films u wilt bestellen en hoeveel exemplaren, bijvoorbeeld: 1 x TEOS en 1 x ACA. Vermeld ook uw naam en adres. U ontvangt dan een bevestiging, waarin ook de betaalmogelijkheid wordt aangegeven.

———————————————————————————————————————

Andere belangrijke films die in de loop van 2009 of in 2010 met een Nederlandse ondertiteling zullen verschijnen:

  • The Age of Stupid: dé klimaatfilm van 2009! Wereldpremières op 21/22 september 2009
  • Oil, Smoke & Mirrors – Documentaire van Ronan Doyle over de link tussen 9/11 en Piekolie. 50 min.
  • In Transition: From Oil Dependency to Local Resilience‘ is de eerste film over de wereldwijde praktijk van Transition Towns-beweging.
  • First Earth – Uncompromising Ecological Architecture – over ecologisch bowen met lokale materialenMeer over deze en andere films op de film-pagina van de website van Transitin Towns Nederland.