Categorie:

Duurzame week TT Boxtel

Iedereen is welkom tijdens de Duurzame Week Boxtel. Het programma is tot stand gekomen door een vruchtbare samenwerking van de Boxtelse duurzame organisaties. De hele week zijn er activiteiten en die zijn gratis voor iedereen (tenzij anders vermeld).
Donderdag 1 oktober Pianovoorstelling Eric Schoones speelt Duurzame Noten in de Protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18 te Boxtel. U bent welkom om 20.15 uur zodat u zich kunt omhullen met prachtige pianoklanken en mooie woorden over circulaire economie en recycling. Entree is 10 euro (bestemd voor een nieuwe piano voor deze locatie).
Zaterdag 3 oktober -11 oktober Tentoonstelling over bijen in de bibliotheek
Zondag 4 oktober 12:00 tot 17:00 uur in de Boomgaard naast de vijver van het gemeentehuis
· 12.00 uur Officiële aftrap Duurzame Week Boxtel d.m.v. Presentatie Duurzame Kaart Boxtel
· Lokale agenda 21: proeverij van oude soorten appels en peren. Appelsappers via Het Groene Woud. Alles over fruitbomen en bomen kweken, de Vincentiusvereniging, de Hoogstamfruitbrigade, de Werkgroep Natuur en Landschapsbeheer Boxtel, imker Ad van Esch en nog wel meer!
· Eetbaar Boxtel met de focus op eetbaar groen in de wijk en de Foodwalk door Boxtel Oost.
· Transition Town Boxtel zoekt Boxtelse deelnemers aan de grootste Climate March in december in Parijs, ga mee met de Milieudefensiebus of doe mee met de voet- en fietstocht van Urgenda.
· Schaliegasvrij Boxtel viert dat er de komende 5 jaar geen schaliegaswinning in Nederland mag plaats vinden. Voor iedereen zonnebloemen, geoogst op de voormalige proefboorlokatie. Let op! Schaliegas is nog niet door het ministerie van EZ van de baan. Uitleg bij de stand.
· Herenboeren nodigt u uit aan de keukentafel voor een goed gesprek over gezamenlijk een boerderij runnen.
Dinsdag 6 oktober Filmavond Film: Queen of the Sun, what are bees telling us?
19.30 tot 22.00 uur in de bibliotheek, entree 5 euro. Georganiseerd door imkersvereniging St. Ambrosius. Een feel-good film met tal van internationale filmprijzen. Imker Han Goossens zal kort ingaan op het bijenprobleem in Nederland. Met Nederlandse ondertiteling, 80 min.
Woensdag 7 oktober Repaircafé (eenmalig in de Rots!) Van 12.00 tot 15.00 uur. Kom met kapotte spullen waarvan u denkt dat ze nog te repareren zijn. Een team mensen met technisch inzicht en gouden handen staat (gratis) voor u klaar!
Donderdag 8 oktober
· Eetbaar Boxtel en de Gemeente Boxtel. Informatie over het opzetten van buurtmoestuinen.
· Lokale Agenda 21 organiseert van 17.00 tot 21.30 uur op De Kleine Aarde de Duurzaamheidsavond. Duurzame Boxtelse organisaties komen aan het woord in over hun duurzame activiteiten. Inventarisatie duurzame ideeën voor 2016. Lezing door Joost Barendrecht. Uitreiking van de Duurzaamheidsprijs 2015.
Vrijdag 9 oktober
· 15 Gastlessen over duurzame energie en de natuur op veel basisscholen, georganiseerd door TTBoxtel en WNLB
· Tweedaagse expositie Kunstlicht’99 geïnspireerd op onze (Kleine) Aarde.
Van 10.00 tot 18.00 uur in het pand van Witteveen in de Rechterstraat. Georganiseerd door Kunstlicht ’99. Bezoekers worden uitgenodigd om te komen kijken naar Boxtelse kwaliteitskunstenaars die bijzondere en verrassende kanten van onze kleine Aarde laten zien.
· Groendoenpaviljoen. Vanaf 13:00 uur in het pand van Witteveen in de Rechterstraat. Speciaal voor kinderen is er een kek Groendoenpaviljoen dat natuur en kunst verbindt.
Zaterdag 10 oktober
· Van 9.00 tot 11.00 uur Zwerfvuil opruimactie
Doe mee met de Vereniging De Dommel door Boxtel. Kom om 9.00 uur naar de Texaco aan de Brederodeweg en help mee tot aan de koffie bij de Groene Poort.
· Van 10.00 tot 17.00 Expo Kunstlicht ’99 in het pand van Witteveen in de Rechterstraat
· 11.55 uur op de Markt- hoek VVV – de Lintjesregen voor de bomen
Georganiseerd door Transition Town Boxtel Kids en volwassenen! Voor iedereen die om bomen geeft.
· 12.00 uur tot 17.00 op de Markt Groendoenpaviljoen
Voor kinderen en volwassenen die (duurzaam) willen spelen
· 14.00 tot 17.00 uur in de Van Coothhoeve op De Kleine Aarde:
– Kinderworkshop: windgong van afval maken
– Socratisch gesprek o.l.v. filosoof Marja Havermans over duurzaamheid
– Doorlopend: winkel open met duurzame cadeaus en de ruilbibliotheek
· Van 14.00 tot 17.00 uur in café Rembrandt Energie Coöperatie Boxtel (ECB)
– 14.30 uur Trekking van verloting van een gratis zonnepanelensysteem
– 15.00 uur Algemene ledenvergadering
– 16.00 tot 17.00 uur Pioniers voor gas- en fossielvrije huizen gezocht en welkom

Meer dan 10.000 bloembollen
Onder andere in park Molenwijk worden 10-duizenden biologische bloembollen geplant, in samenwerking met de gemeente Boxtel, naar aanleiding van een initiatief van imkersvereniging St. Ambrosius. Meer info boxtel.transitiontowns.nl. De Duurzame Week Boxtel vloeit voort uit de landelijke Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Urgenda. Bekend van de Klimaatzaak.

Transition Town Boxtel;
ttboxtel@gmail.com;