Categorie: ,

Steun de transitie met een donatie

In over de tachtig wijken, dorpen en steden steken groepen mensen de handen uit de mouwen voor de transitie naar een duurzamer en veerkrachtiger maatschappij. Transition Towns Nederland ondersteunt deze lokale initiatieven momenteel door het aanbieden van:

  • Trainingen in de theorie, de methoden en de praktijk van Transition Towns
  • Lokale websites, voor het delen en verspreiden van kennis en vaardigheden
  • Landelijke publiciteit, via deze website, Facebook, Twitter, You Tube
  • Interviews en ingezonden artikelen in de landelijke media
  • Conferenties zoals het jaarlijkse TT Treffen
  • TT Netwerk, landelijke samenwerking van TT-groepen

Campagne voor Meer Transitie in Nederland

In 2013 willen we ons werk drastisch verder uitbouwen, en een aantal plannen tot bloei brengen die de laatste jaren op de plank zijn blijven liggen door mens- en geldgebrek:

  • campagne voor nieuwe groepen en meer ondersteuning van de bestaande groepen
  • landelijk secretariaat ter ondersteuning van deze campagne
  • meer regionaal en meer thema-gericht training aanbod ter ondersteuning van deze campagne
  • meer conferenties en manifestaties voor bewustwording en publiciteit

Een donatie helpt

Transition Towns Nederland kan bij al dit werk inmiddels wat financiële steun goed gebruiken. Wij ontvangen geen geld van bedrijven, fondsen of overheid en slechts incidenteel per project een subsidie van provincie of gemeente. Veruit het meeste draait op de vrijwillige inzet van mensen uit de lokale groepen. Transition Towns werken graag samen met anderen, maar willen financieel zoveel mogelijk op eigen benen staan. Uit de overtuiging dat dit ons als organisatie de zelfredzaamheid en veerkracht geeft die we ook lokaal nastreven. En dat wij eerste en vooral gestuurd worden door de lokale groepen en hun behoeften.

Meehelpen kan dus door donateur te worden. Dat kan online bij de module Geef Gratis (zie screenprint onderaan!) of door een binnenkort te plaatsen elektronisch formulier hier op onze site. Met jouw donatie steun je op de allereerste plaats de Transition Town groep bij jou in de buurt. Donateurs die 10 euro per maand doneren krijgen gratis het Handboek Transition Towns of de film In Transition 2.0 toegestuurd.

Meedoen helpt best

Maar het mooist is natuurlijk het meedoen: Meehelpen kan door ons te vertellen wat jij voor ons zou kunnen betekenen, of door zelf in je eigen wijk, dorp of stad aan de slag te gaan. Leg contact met de dichtstbijzijnde TT-groep (zie hier) of neem contact met ons op voor tips, hulp en contacten met het netwerk in jouw buurt.

Wat gebeurt er met jouw donatie?

50% van elke euro die we krijgen gaat naar de lokale groepen en wordt besteed aan lokale transitie activiteiten. Geld om een zaaltje te huren voor een filmvertoning, de pacht voor de buurtmoestuin of het opzetten van duurzame energie collectieven.

De andere 50% besteden we aan het ondersteunen van de lokale groepen, door bijvoorbeeld deze website, training & coaching, landelijke activiteiten en het opzetten van nieuwe lokale initiatieven.

Meer weten, stel je vragen via donaties@transitiontowns.nl of @twitter

De betaalmodule ziet er zo uit

Een klik op dit plaatje brengt je bij de echte module

1 gedachte over “Steun de transitie met een donatie”

Reacties zijn gesloten.