Categorie: , , ,

Die 4. Revolution: Energy Autonomy – Film met Hermann Scheer

Op 17 maart 2010 is een belangrijke Duitse documentaire in première gegaan : Die 4. Revolution – Energy Autonomy. Na de revoluties in landbouw, industrie en informatie wordt de aanstaande wereldtransitie van fossiele brandstoffen naar schone, hernieuwbare zonne-energie betiteld als de 4e revolutie. De film toont in fascinerende beelden de stormachtige ontwikkeling van zonne-energie over de hele wereld. In de thema’s energieproductie, mobiliteit, energie-efficiency, z-architectuur, energieopslag, zonnestroom in de derde wereld en de strijd tegen de armoede komen pioniers op elk gebied van over de hele wereld aan het woord. Geschetst tegen de achtergrond van de huidige suprematie van de fossiele-energie-sector en hoe deze in feite werkt en hoe hun macht de wereld in gijzeling houdt…

Een Duits gemeenschapsproject

Het filmproject heeft zo’n vier jaar werk in beslag genomen en is, net als “Age of Stupid” georganiseerd vanuit een landsbrede community, deze keer dus in Duitsland. Met onder andere wortels in de Anti Kernenergie Beweging en gesteund door vele bedrijven uit de Duitse zonne-economie en, laatst maar niet in het minst : Hermann Scheer, de stuwende kracht achter de inmiddels beroemde Feed-In regeling, oprichter van European Renewable Energy Association EUROSOLAR en World Council for Renewable Energy (WCRE) en schrijver van The Solar Economy en Energy Autonomy.

Er gaat een DVD uitgegeven worden maar die is, voor zover ons bekend, nu nog niet verkrijgbaar.

Wel alvast hierbij de trailer van de film die gewoonweg smeekt om snel vertoond te gaan worden in Nederland en gebruikt te worden in TT !